Pazin sport Facebook
Pazin sport
Događanja
 

 

U ime Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i društva Pazin sport d.o.o. pozivamo Vas na završnu prezentaciju projekta Grad u pokretu – program poticanja participacije u sportu i rekreaciji Grada Pazina koja će se održati u ponedjeljak, 19. studenog 2018. godine u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane Pazin, Tugomila Ujčića, prof. 2, Pazin s početkom u 16:30 sati.
Završnoj prezentaciji projekta koji je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport i Grada Pazina prisustvovati će predstavnici Središnjeg državnog ureda, Grada Pazina te ostalih partnera u projektu (Dječji vrtić Olga Ban Pazin, Športsko rekreativni klub Vita Pazin, Boćarski klub Pazin, Planinarsko društvo Pazinka Pazin).
Planirano vrijeme trajanja završne prezentacije je 45 minuta nakon čega je za sve uzvanike predviđen domjenak u holu dvorane, te će se moći razgledati izložba korisnika Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin, jednog od partnera projekta.

 

U Jianxingu u Kini od 23. do 28. listopada 2018. godine održalo se Svjetsko prvenstvo za seniorke, za mlađe seniore do 23 godine i za juniore do 18 godina. Hrvatske reprezentativke i reprezentativci osvojili su dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje. Tim povodom je u petak, 09. studenog 2018 godine, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić sa suradnicima ugostio  osvajače medalja i predstavnike BK Pazin u maloj vijećnici Grada Pazina. Gradonačelnik Krulčić je čestitao boćarima na uspjehu, te im zaželio još mnogo ovakvih rezultata, uz poruku da će se kroz njihove nastupe diljem svijeta promicati i Grad Pazin.

Tanja Grubiša koja je u disciplini par klasično, sa Nives Jelovica, osvojila 3. mjesto, te su poražene tek u polufinalu od jakog francuskog para, istog para koje su one pobijedile na prošlom europskom prvenstvu, sa kojeg su se vratile sa tri medalje. Ovo je prva medalja u ženskom boćanju sa Svjetskog prvenstva. Filip Matijašić, također je u disciplini par klasično, sa Lukom Gašparom osvojio 2. mjesto. Dvojac je prvotno u polufinalu savladao srpsku kombinaciju Kovačević-Tot 12:9, da bi potom u finalu nakon sjajne borbe bili poraženi od odličnog talijanskog para 7:6. U tom su susretu odlučile sitnice i talijanski boćar, koji je nakon isteka vremena pogodio bulina čime je poništio igru i donio zlato sebi i suigraču u trenutku kada su bili praktički u izgubljenoj situaciji. Gradonačelnik je uputio čestitke i Alenu Guštinu koji nije mogao prisustvovati prijemu, a koji je u paru sa Nenadom Tadićem, osvojio broncu na Europskom prvenstvu koji se održao od 27. do 30. rujna 2018. godine u talijanskom Alessiju. Guštin i Tadić su u parovima u četvrtfinalu sa glatkih 13:0 pobijedili Estonce Artia Lindvesta i Sandera Tiksa, ali su potom polufinale izgubili od aktualnih svjetskih i bivših europskih prvaka, slovenaca Davora Janžića i nekadašnjeg Guštinovog klupskog suigrača Jure Kozjeka.

Prijemu su prisustvovali i Lucijan Ujčić, predsjednik BK Pazin, Željko Geržinić, član BK Pazin, Valter Ivančić, trener u BK Pazin, Luka Marcan, tajnik BK Pazin, Patrick Rabar, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina te Davor Sloković, predsjednika Gradskog vijeća Grada Pazina.

Osvajači medalja podijelili su svoje dojmove o Kini, te istakli da im je bilo naporno zbog vremenske razlike, ali i da im je ovo bilo predivno novo iskustvo.  Gradonačelnik  Krulčić uručio je prigodne poklone.

Popis medalje Hrvatskih reprezentativaca sa SP u Kini:

Zlatni:

– Marin Ćubela i Mateo Načinović (U-23) – štafetno izbijanje

– Karlo Šaban (U-18) – pojedinačno klasično

Srebrne medalje osvojili su:

– Carrolina Bajrić – bližanje i izbijanje u krug

– Luka Gašpar (U-18) – bližanje i izbijanje u krug

– Luka Gašpar i Filip Matijašić (U-18) – par klasično

Brončane medalje za:

– Marin Ćubela (U-23) – brzinsko izbijanje

– Tanja Grubiša i Nives Jelovica – par klasično

– Carrolina Bajrić i Mateo Načinović – mješovita štafeta

Medalje sa EP U Alessiju:

Zlatni:

– Pero Ćubela – precizno izbijanje

Brončani:

– Alen Guštin i Nenad Tadić – parovi

– Darijan Živolić i Marino Miličević – štafetno izbijane

– Marino Miličević – brzinsko izbijanje

– Pero Ćubela – pojedinačno klasično

 

 Pazin sport d.o.o. i Grad Pazin ove godine po peti puta, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem Pazin, Turističkom zajednicom Središnje Istre i Udruženjem Obrtnika Pazin organizira Festival palačinki, koji će se održati 01. prosinca 2018. godine. 
Svi zainteresirani izlagači mogu se prijaviti do 16. studenog 2018. godine sa ispunjenom prijavnicom na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., te poštom ili osobno na adresu Pazin sport d.o.o., Tugomila Ujčića, prof. 2, 52000 Pazin. 

Javni poziv i prijavnica nalaze u privitku:

Javni poziv za izlagače

Prijavnica za izlagače

 

Prijavite se do 15. studenog na edukaciju 'Način financiranja udruge' koju će voditi Antonija Šimunković u Školsko - gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu 22. studenog od 10 do 14 sati.
Ovo je sadržaj edukacije:

1. Pregled izvora financiranja za udruge – natječaji, donacije i sponzorstva, crowdfunding, fundraising, humanitarna pomoć
2. Financiranje (programa ili projekta) zapošljavanja
3. Nefinancijske podrške u pravima, pokretninama i nekretninama
4. Obaveze koje udruge moraju ispuniti kod javljanja na natječaje
5. Znanja i vještine koje treba savladati za javljanje na natječaje
6. Gospodarska djelatnost udruge kao izvor financiranja

Prijaviti se možete putem obrasca koji se nalazi na web stranici: www.invise-savjetovanje.hr/edukacija-nacini-financiranja-za… ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Cijena edukacije iznosi 350,00 kn

 

 

 

 

 

Početkom travnja, uspješnom prijavom na Program aktivne zajednice Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, uspjela je dobaviti sanitarni kontejner, koji služi kao svlačionica i sanitarni čvor, u vrijednosti od 139.475,25 kn. HOO sudjelovao je sa financiranjem 50% sredstava, odnosno sa 69.737,63 kn, dok su ostala sredstva osigurana kroz proračun Grada Pazina, a sredstva koja su bila potrebna za montažu i spoj tople veze između dvorane i nove jedinice, u iznosu od 50.000,00 kn, riješena su sponzorstvom i vlastitim radom.

Svlačionicu u sklopu svojih treninga i službenih utakmica, koristiti će svi boćarski klubovi u Pazinu, trenutno ima ih šest, a koristila se je i za potrebe međunarodnog turnira Petoboj nacija 'A. Anzur - A. B. Lagier' koji se održao u Pazinu od 17. do 19. kolovoza ove godine.

Moramo naglasiti uspješnu dugogodišnju suradnju između ZSU Grada Pazina i HOO koji je kroz svoje natječaje, sufinancirao kupnju dva kombi vozila vrijednosti 345.421,11 kn, koje svakodnevno koriste sportske udruge i klubovi Grada Pazina, rekao je Lucijan Ujčić dopredsjednik ZSU-a Grada Pazina.

Zahvaljujući potpori HOO-a, pazinska Boćarska dvorana s dvije potpuno opremljene svlačionice sada zadovoljava sve uvjete potrebne za održavanje svih vrsta natjecanja.

Svlačionica koja je izrađena i dostavljena od strane pazinske firme Ghia pro d.o.o., napravljena je na način da ima konstrukciju od pocinčanok čelika debljine 15/10, zidovi i krov napravljeni su od sendwich panela izrađeni od profiliranog lima poliuretanskom nezapaljivom pjenom. Podna obloga sastoji se od iverice debljine 18 mm prekrivena linoleumom. Vrata i prozori su od bijelog aluminijia sa izolacijskim sandwich panelom i staklom od 4 mm. Sanitarni kontejner dimenzije: 610 cm x 240 cm x h220 cm (14,6 m2), je opremljen sa jednom wc školjkom, tuš kabinom, pripadajućim bojlerom, dva lavandina i klima uređajem, koji služi za hlađenje i grijanje prostorije.


Pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač pohvalio je ZSU Grada Pazina koje je prepoznala pogodnosti natječaja HOO kojima poboljšava uvjete za rad svojih sportaša, izrazivši zadovoljstvo što sada pazinska Boćarska dvorana ima kvalitetnije uvijete za rad boćara. Zadovoljstvo ovim projektom, ali i suradnjom HOO-om izrazio je i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić uvjeren kako će nova svlačionica biti od velike koristi svim pazinskim boćarima, a pogotovo mladima kojih je sve više u ovom sportu i koji na natjecanjima redovito postižu dobre rezultate i visok plasman.

Povodom Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu, općina Tinjan i ŠRK 'Vita' iz Pazina organiziraju pbiteljsku utrku, 'Prvi lov na Istarski pršut', 21. listopada 2018. godine.

Start utrke: 15:00 h

Podjela startnih brojeva:  13:30 do 14:45 h

Maksimalni broj timova: 20

Prijave:Prijave su otvorene od 10. listopada 2018. godine i traju do popunjenja maksimalnog broja timova (20 timova). Prijave se šalju na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U prijavi mailom navesti ime i prezime, te godine rođenja svih prijavitelja, naziv tima te poslati skeniranu potvrdu plaćanja startnine. Prijava se smatra valjanom tek nakon uplate startnine.

Startnina: 30,00 kn po osobi  (uključuje: organizaciju utrke, okrijepu nakon utrke, jednokratnu ulaznicu na Internacionalni sajam pršuta Tinjan: ISAP 2018). Djeca do 14 godina ne plaćaju startninu.

Podaci za uplatu startnina: CEROT d.o.o. Tinjan 2, Tinjan, IBAN račun HR2524070001100400098 (opis plaćanja: naziv tima)

Nagrade: Svi natjecatelji dobivaju finišersku medalju, svi timovi dobivaju prigodnu vrećicu sa blagom, a najbolji tim istarski pršut. 

PRAVILA UTRKE: Utrka je avanturističko-zabavnog karaktera prepuna iznenađenja u duhu lova na skriveno blago, odnosno istarski pršut. Tim koji u najkraćem vremenu koristeći prigodnu kartu Tinjana pronađe kontrolne točke i riješi točno sve vesele i kreativne zadatke na koje će naići na putu do blaga za nagradu dobiva istarski pršut. Svaki tim mora imati barem jedan mobitel. Svi članovi tima moraju biti zajedno za vrijeme utrke. Tim se sastoji od minimalno 2 do maksimalno 5 članova, a svaki tim mora imati barem jednog člana mlađeg od 14 godina, te jednog člana starijeg od 18 godina. U utrci mogu sudjelovati razne obiteljsko-prijateljske kombinacije (djeca, roditelji, none i noneti, zrmani, tete i barbe, prijatelji…).

NAPOMENE: Maloljetne osobe mogu startati samo uz pismeno dopuštenje roditelja.  Svi natjecatelji se natječu na vlastitu odgovornost. Pismeno dopuštenje za startanje maloljetnih osoba potpisuje se prije same utrke, kao i izjava o pristanku na fotografiranje za službene potrebe organizatora utrke.

Povodom ˝Rujanskih svečanosti˝, u Pazinu je održan 3. nogometni turnir 25. rujna. Međunarodni je to turnir, organiziran u suradnji Nogometnog središta Pazin i Nogometnog kluba ˝Pazinka˝, pod pokroviteljstvom Grada Pazina i Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, u kojem su sudjelovale 4 ekipe kadetskog uzrasta. Uz istarske timove, na pazinskom su stadionu zaigrale i dvije talijanske ekipe.

Prije samog početka turnira Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, primio je predstavnike svih četiri ekipa, te nakon ugodnog razgovora i podjela prigodnih autohtonih poklona, uputili su se na otvaranje turnira ispred Pazinskog Spomen doma, gdje su ih dočekale Žminjske mažoretkinje, koje su svojim lijepim nastupom obogatile ceremoniju otvaranja turnira.

Nakon odigravanja dva polufinala, finalni su susret naposlijetku izborile obje domaće momčadi, Nogometno središte ˝Pazin˝ i Nogometno središte ˝Sjeverna Istra˝, a pobjedu je uvjerljivo odnijela ekipa Pazina rezultatom 6:0. Talijanske su momčadi odigrale susret za treće mjesto u kojem je A.S.D Villa svladala ekipu San Luigi.

Na dodjeli nagrada i pehara u restoranu 'Pod Lipom', dobili su svoja priznanja i najbolji pojedinci, pa za najboljeg igrača turnira proglašen je Terlević Masimo iz selekcije središnje Istre, najbolji strijelac bio je Ravlić Luka iz selekcije nogometnog središta sjeverne Istre, dok je titulu najboljeg vratara odnijo Valent Matteo iz ASD Villa.

S talijanskim klubovima već duži niz godina postoji izvrsna suradnja, a međusobni prijateljski susreti i turniri postaju sve češći. Pazin se još jednom pokazao kao izvrstan domaćin, na zadovoljstvo gostujućih ekipa.

 

 

Subotu 15. i nedjelju 16. rujna u novoj školsko – gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, s početkom u 9 sati, ŽOK Pazin organizira turnir ‘Prijateljstva 2018.’ povodom Rujanskih svečanosti.
Na turniru nastupati će devet klubova uzrasne kategorije djevojčica:
OK Domžale (SLO), OK Tabor (SLO), OK Umag, OK Gornja Vežica (Rijeka), OK Arbanasi (Zadar), Selekcija Istre, OK Kolonija (Slavonski Brod), OK Novigrad i domaćin ŽOK Pazin.
Dođite i podržite mlade odbojkašice.

 

 

Thursday, 30 August 2018 07:06

mini financijska akademija za udruge

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva od ponedjeljka 3. rujna počinje on-line edukaciju o osnovama upravljanja financijama u udruzi pod vodstvom Antonije Šimunović.

Edukacije je on-line, a linkove na 10 praktičnih videa o osnovama upravljanja financijama u udruzi dobit ćete putem e-maila.

Link za prijavu na besplatnu Mini Financijsku Akademiju za Udruge: https://bit.ly/2BQrYKK

 

Hrvatska boćarska reprezentacija superiorno je osvojila 9. petoboj nacija Aleksandar Anzur – Alphonse Lagier Bruno, tradicionalan memorijalni momčadski reprezentativni turnir koji se od 17. do 19. kolovoza 2018. godine igrao na vanjskom igralištu pazinskog boćarskog centra.

Hrvatski reprezentativci su na turniru ostvarili sve četiri pobjede, nad Bosnom i Hercegovinom 12:2, Crnom Gorom 10:4, te posebno impresivne nad Slovenijom i Srbijom sa po 14:0. Tako su nastup u Pazinu okončali sa čak 25 dobivenih i svega tri izgubljene igre, sve tri u preciznom izbijanju.

Kako je turnir svim reprezentacijama poslužio kao glavna i posljednja provjera pred EP koje će se od 26. do 30. rujna održati u talijanskom Alassiu, tako je i novi hrvatski izbornik Jure Maglić kroz turnir isprobavao neke nove uloge igrača po disciplinama. Nažalost, kako je Hrvatskoj put do osvajanja turnira bio znatno olakšan, s obzirom na činjenicu da su praktički sve ostale reprezentacije u Pazinu nastupile oslabljene, tako bi i za jasniju sliku u mogućnostima naših reprezentativaca bilo znatno korisnije da su, pogotovo u susretu sa Slovencima, imali ravnopravnije suparnike. No sve to ne umanjuje zasluženost uspjeha i kvalitetu igre koji su najbolji hrvatski boćari iskazali.

Veliki doprinos osvajanju petoboja dala su i tri istarska reprezentativca, Darijan Živolić (Pula), Alen Guštin (Istra Poreč) i Nenad Tadić. Najimpresivniji rezultat cijelog turnira ostvarili su Živolić i Marino Milićević u štafetnom izbijanju koji su u susretu sa BiH ostvarili rezultat od 60 pogodaka iz 61 izbačaja što je svega jedan pogodak manje od aktualnog svjetskog rekorda. Živolić i Milićević su nastupili u sve četiri štafete i ostvarili sve četiri pobjede, dok je Živolić protiv Crne Gore nastupio i u brzinskom izbijanju te ostvario pobjedu s rezultatom 45/50. Guštin i Tadić su protiv BiH i Slovenije nastupili u paru i ostvarili dvije uvjerljive pobjede sa svega jednim, odnosno dva izgubljena punta.

Tadić je u susretu sa Srbijom nastupio u paru zajdno sa Igorom Hajsekom i također bio uvjerljiv prepustivši suparnicima svega tri punta. Guštin je uz to protiv Crne Gore i Srbije dobio prigodu nastupiti i u preciznom izbijanju te je ostvario dvije pobjde sa vrlo dobrim rezultatoma od 26 i 21 punata, a protiv Srbije je ostvario pobjedu i u disciplini pojedinačno klasično. Tadić je pak u susretima sa BiH, Slovenijom i Srbijom nastupio i u preciznom izbijanju i ostvario sve tri pobjede.

Hrvatski reprezentativci su u prva dva susreta izgubili tri od moguće četiri igre u preciznom izbijanju, ali su u naredna dva susreta su dobili sva četiri precizna izbijanja, a sva trojica boćara koja su dobila priliku nastupiti u toj disciplini, Tadić, Guštin i Pero Ćubela, ostvarivali su rezultate od najmanje 20 punata što je dobra najava za EP. Petoboj su na vrhunskom nivou organizirali Grad Pazin, te gradska Zajednica sportskih udruga, Boćarski savez i poduzeće Pazin Sport.

Nakon lanjskog boćarskog petoboja reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Srbije u crnogorskom Tivtu ovogodišnja boćarska karavana stiže u Pazin gdje će se od 16. do 19. kolovoza 2018. godine održati petoboj nacija posvećen dvojici preminulih boćarskih velikana – Pazincu Aleksandru Anzuru i Francuzu Brunu Alphonseu Lagieru. Nakon Velike nagrade Pazina u boćanju, na kojoj je nastupila nekolicina igrača iz vrha svjetskog boćanja.

Bit će to prilika hrvatskoj reprezentaciji za obranom prošlogodišnjeg naslova te možda i peti naslov turnira zaredom. Reprezentacija predvođena predvoditi izbornik Jure Maglić, nastup u Pazinu bit će dobra provjera uoči ovogodišnjeg najvažnijeg seniorskog natjecanja, a to je Europsko prvenstvo u Italiji krajem rujna. Pomoćnik izborniku bit će poznati pazinski boćarski as Valter Ivančić, a među igračima valja izdvojiti Alena Guština iz Pazina te ostale igrače: Peru i Marina Ćubelu, Marina Miličevića, Darijana Živolića, Igora Hajseka, Nenada Tadića i Tomislava Kolobarića.
Uz hrvatsku, istarskoj je publici poznata i slovenska reprezentacija predvođena iskusnim Davorom Janžičem, inače zlatnim u paru s lanjskog Svjetskog prvenstva u Maroku te finalistom nedavno održane Velike nagrade Pazina. Janžič i Jure Kocjek su u tom finalnom susretu bili bolji od srpskog para, od kojeg će u Pazinu nastupiti Srđan Butorac.

Petoboj nacija započinje u četvrtak navečer kada se u hotelu Lovac planira održati ždrijeb utakmica s početkom u 20 sati. Prvo kolo započet će u petak u 9 sati ujutro na vanjskim terenima Boćarskog centra Aleksandar Anzur dok će drugo kolo krenuti u 16 sati. Svečana ceremonija otvaranja predviđena je za 18 sati, kada se očekuje i kraći kulturno-umjetnički program te se kasnije nastavlja s odigravanjem drugog kola. Treće kolu je na rasporedu u subotu s početkom u 9 sati, a četvrto istog dana u 16 sati. Posljednje kolo u planu je za nedjelju za 9 sati, a u 13 sati slijedi zajednički ručak svih sudionika i proglašenje pobjednika. U slučaju kiše, natjecanja će se odvijati u boćarskoj dvorani.
Kako bi se ovakvo natjecanje moglo održati na primjerenoj razini u suradnji sa HOO Gradom Pazinom i sponzorima, postavio se je novi sanitarni čvor i svlačionica, čime će dvorana dobiti novi izgled u skladu sa propozicijama HBS-a.
Organizator natjecanja je Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, dok su pokrovitelji Međunarodna boćarska federacija, Europska boćarska federacija, Hrvatski boćarski savez, Istarski boćarski savez, Savez sportova Istarske županije, tvrtka Pazin Sport, Boćarski savez Garda Pazina, Grad Pazin te brojni ostali sponzori i donatori.

Proteklog vikenda, u subotu 04. kolovoza, povodom tradicionalne fešte ‘RIM’ u Pazinu, održan je šesti po redu otvoreni stolnoteniski turnir, u organizaciji STK Pazin te Zajednice sportskih udruga Grada Pazina.Na odličnom organiziranom turniru, koji je do sada bio i najbrojniji, sudjelovalo je 40 natjecatelja iz svih krajeva Istre, iz Rijeke, Zagreba, Slovenije, Italije i Njemačke, te je samim time kao i u protekle tri godine turnir bio i međunarodnog karaktera.

Ove se godine po prvi puta turnir organizirao u dvije grupe te tri kategorije, A grupa seniori/veterani do 49 godina te veterani preko 50 godina te B grupa apsolutna kategorija, u kojoj su nastupili igrači bez obzira na dob.

U  seniorsko/veteranskoj  kategoriji do 49 godina najbolje je odigrao Zoran Turk iz STK Kukuljanovo, osvojivši prvo mjesto, pritom pobjedivši u finalu kolegu iz STK Kukuljanovo Vitomira Vidovića sa 3:1. Treće mjesto pripalo je odličnoj Mateji Magličić iz STK Malinska Dubašnica te Marinu Augustinoviću iz STK Jadran Poreč.

U Kategoriji veterana 50+ najviše je briljirao najstariji član STK Pazin, Karlo Fabris, koji je obranio prošlogodišnji naslov, odličnom igrom prošao skupinu kao prvoplasirani, a u četvrtfinalu izbacio prošlogodišnjeg polufinalistu Mladena Jandričeka sa rezultatom 3:1.

U polufinalu pobijedio prošlogodišnjeg pobjednika iz kategorije veterana 50-60 godina Paola Pisanija sa 3:1. U finalu potpuno nadigrao prošlogodišnjeg pobjednika iz kategorije 40-50. God. Marijana Ešegovića sa 3:0 te potpuno zasluženo osvojio prvo mjesto.

U apsolutnoj kategoriji gdje su nastupili igrači koji su ispali iz skupina A-grupe, najviše je pokazao Veljko Kustec iz Zagreba, pobjedivši u finalu Denisa Glavinića iz STK Pazin sa rezultatom 3:1. Treće mjesto osvojili su Kristijan Lukez iz STK Pazin te Petar Draščić iz STK Buzet.

REZULTATI:

SENIORI/VETERANI DO 49:

1. Zoran Turk – STK Kukuljanovo

2. Vitomir Vidović – STK Kukuljanovo

3. Mateja Magličić – STK Malinska, Marino Augustinović – STK Jadran Poreč

VETERANI  50+:

1. Karlo Fabris – STK Pazin

2. Marijan Ešegović – Zagreb

3. Paolo Pisani – Italija, Andrija Bertone – STK Kukuljanovo

APSOLUTNA KATEGORIJA:

1. Veljko Kustec – Zagreb

2. Denis Glavinić – STK Pazin

3. Kristijan Lukez– STK Pazin, Petar Draščić – STK Buzet


Nakon odigranih finala te uručenja pehara i medalja od strane predsjednika STK Pazin Gorana Lukeza, nastavilo se sa druženjem uz večeru u ugostiteljskom objektu ‘Hotel Lovac’.

STK Pazin se ovim putem zahvaljuje Zajednici sportskih udruga Grada Pazina, ‘Pazin Sportu’, Gradu Pazinu, gosp. Igoru Dobriću na vođenju turnira, te svima ostalima za podršku koju su pružili u organizaciji, kao i učesnicima što su nastupili na turniru.

Izvor: www.Istrasport.eu

Alen Guštin i Marino Krizmanić pobjednici su Velike nagrade Pazina Kompakt cup 2018. Oni su u finalu pobijedili par Borčnik, Janžić rezultatom 7:6. U susretu za 3. mjesto braća Kastelic pobjedili su Povha i Curka 9:8.

Najmlađi učesnik bio je 11-godišnji Nino Majcan iz Lindara, a najstariji, Pazinjan Toni Cinkopan sa 78 godina. Odlukom organizacijskog odbora najboljim igračem turnira proglašen je Alen Guštin.

Rezultati Polufinala:

Povh,Curk- A.Borčnik,D.Janžić 6:13
A.Guštin, Krizmanić - Kastelic,Kastelic 13:5
Rezultati četvrtfinala:
Šircelj,Moličnik - Povh,Curk 7:9
A. Guštin,Krizmanić - Kolobarić,Hajsek 13:6
Kastelic,Kastelic - Ziraldo,Načinović 13:7
Čubela,Maglić - A. Borčnik,D.Janžić 7:8
Sve rezultate turnira, te snimke polufinala i finala, možete pogledati na službenoj stranici Velike nagrade: http://www.vnpazina.eu/

 

Danas od 18 sati,  novo osnovana udruga Futsal Pazin organizira 6. Humanitarni Malonogometni turnir Igor ‘Iggy’ Stranić.  Turnir koji se odigrava iza Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu, počinje sa grupnom fazom 2. i 3. kolovoza a završnica odigrava se u subotu 4. kolovoza. Prijavilo se je 16 ekipa, koje dolaze iz cijele Istre i Primorsko goranske županije. Sav prihod donirati će se udruzi ‘Hoću Mogu’ iz Pazina.

 

Skupine

A GRUPA
Noćne Ptice
Luzeri
Dean Vijatovi
C. B. Monokini

B GRUPA
Sfc Cabahia
Setum
Plavi put
C. B. Tin

C GRUPA
Me Gusta Labin
C. B. Yes
Kašćerga
Auto otpad Trumić

D GRUPA
Novo naselje Pazin
Peškera
Beach bar Barracuda
Ulja komarija

Raspored

ČETVRTAK 02.08. (A i B skupina)
18:00 NOĆNE PTICE-LUZERI
18:30 DEAN VIJATOVIĆ-C.B. MONOKINI
19:00 SFC CABAHIA-SETUM
19:30 PLAVI PUT-C.B. TIN
20:00 NOĆNE PTICE-DEAN VIJATOVIĆ
20:30 LUZERI-C.B. MONOKINI
21:00 SFC CABAHIA-PLAVI PUT
21:30 SETUM-C.B. TIN
22:00 NOĆNE PTICE-C.B. MONOKINI
22:30 LUZERI-DEAN VIJATOVIĆ
23:00 SFC CABAHIA-C.B. TIN
23:30 SETUM-PLAVI PUT

PETAK 03.08. (C i D skupina)
18:00 AUTO OTPAD TRUMIĆ-C.B. YES
18:30 ME GUSTA LABIN-KAŠĆERGA
19:00 NOVO NASELJE PAZIN-PEŠKERA
19:30 BEACH BAR BARRACUDA-ULJA KOMARIJA
20:00 AUTO OTPAD TRUMIĆ-ME GUSTA LABIN
20:30 C.B. YES-KAŠĆERGA
21:00 NOVO NASELJE PAZIN- BEACH BAR BARRACUDA
21:30 PEŠKERA- ULJA KOMARIJA
22:00 AUTO OTPAD TRUMIĆ-KAŠĆERGA
22:30 ME GUSTA LABIN-C.B. YES
23:00 PEŠKERA- BEACH BAR BARRACUDA
23:30 NOVO NASELJE PAZIN- ULJA KOMARIJA

SATNICA I PAROVI ČETVRTFINALA BIT ĆE OBJAVLJENI NAKON ZAVRŠETKA RAZIGRAVANJA PO SKUPINAMA

U petak 27. srpnja,  na igralištu Istarskih cesta d.o.o. u Rogovićima održan je Revijalni malonogometni turnir ‘Rim’ 2018.

Putem ždrijeba ekipe su bile podijeljene u dvije skupine po tri, u jednoj su bili predstavnici Pravosuđa, Načelnici općina i Radio Istra, dok u drugoj Istarske Ceste, Grad Pazin i Mup.

Rezultati po skupinama:

Grupa A                                                                       Grupa B

Pravosuđe 3:0 Načelnici općina                       Istarske ceste 4:3 Grad Pazin

Pravosuđe 4:2 Radio Istra                                  Istarske ceste 1:1 Mup

Načelnici općina 3:3 Radio Istra                       Grad Pazin 3:3 Mup

Nakon skupina, drugoplasirane ekipe, Radio Istra i Mup, odmjerile su snage u utakmici za 3. mjesto, u borbenoj utakmici, prevagnula je ipak mlađahna ekipa Mup-a, koja je sa dva prema nula svladala predstavnike poznatog lokalnog radija.

U zanimljivom finalu,u regularnom djelu utakmice, Istarskim cestama i Pravosuđu, mreže su ostale netaknute, pa su nakon izvođenja penala, slavili sa dva na prema jedan, domaćini, Istarske ceste. Treba spomenuti kako su sve utakmice odigrane korektno i u sportskom duhu, a tome je sigurno pridonio i poznati lokalni sudac Klaudio Rude.

U Lovranu se od 18. do 22.srpnja 2018 održalo prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore u boćanju, na kojem je prvog dana na rasporedu bio Kup Hrvatske za juniore i juniorke kojeg su osvojili boćari BK Pazin. Nakon što su u polufinalu pobijedili riječki Vargon, mladi su Pazinjani u finalu sa 5:4 savladali selekciju Dubrovačko-neretvanske županije. Tim povodom gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić sa suradnicima organizirao je prijem 30. srpnja 2018 za mlade boćare Pazina u prostoru male vijećnice Grada Pazina.

Prijemu je prisustvovala ekipa koja je osvojila 1. izdanje Kupa Hrvatske za juniore i juniorke, u sastavu Filip Matijašić, Dajan Jurman, Frančesko Guštin i Martin Štihović dok je igrač Adrian Radola bio opravdano odsutan. Prijemu su prisustvovali trener Valter Ivančić i predsjednik kluba Lucijan Ujčić. Gradonačelnik je razmijenio dojmove sa igračima oko turnira, te im uručio prigodne poklone.

Ističemo kako su istarski boćari i boćarice osvojili su ukupno devet medalja na petodnevnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u svim disciplinama koje je odigrano sa središtem događanja u Lovranu.

Prvo ime istarskog boćanja na državnom prvenstvu svakako je bio Filip Matijašić (Pazin) koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično, uz koje je osvojio još tri brončane medalje, u parovima i štafetnom izbijanju zajedno sa klupskim kolegom Dajanom Jurmanom, te u bližanju i izbijanju u krug. Jurman je uz to osvojio još dva brončana odličja, u brzinskom i preciznom izbijanju, a kolekciju istarskih muških kolajni upotpunio je Đordano Ferenac (Istra Poreč) sa broncom u disciplini pojedinačno klasično.

 

Izvještaj o poslovanju trgovačkog društva Pazin sport d.o.o. za 2017. godinu jednoglasno je usvojen na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina održanoj 19. srpnja 2018. godine.

 Na linku  https://www.youtube.com/watch?v=9jBfVHhbg8E nalazi se snimka 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Pazina

 

 

Momčad boćarskog središta Pazin, za koju su pod vodstvom trenera Valtera Ivančića igrali Filip Matijašić, Dajan Jurman, Adrian Radola, Frančesko Guštin i Martin Štihović, osvojila je prvi juniorski Kup Hrvatske, koji je kao uvod u juniorsko prvenstvo Hrvatske odigran u Lovranu.

Nakon što su u polufinalu pobijedili riječki Vargon, mladi su Pazinjani u finalu sa 5:4 savladali selekciju Dubrovačko-neretvanske županije.

Finale: BS Pazin – DNŽ 5:4

Bližanje i izbijanje u krug (4 ture) 2:2: Guštin – Pendo 7:10, Radola – S. Batinić 9:7; pojedinačno 0:2: Matijašić – Šundrica 9:13; parovi 3:0: Jurman, Štihović – Gašpar, M. Batinić 13:0.

Izvor: www.bocanje-ibs.hr

 

 

Thursday, 19 July 2018 12:08

FROM ROMANIA BY BIKE

 

Jučer, 18. srpnja u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane s početkom u 19,30 sati održano je predavanje FromRomaniaByBike, u organizaciji braće Alena i Tedija Zgrablića. Predavanje je popraćeno fotografijama i video materijalima sa putovanja, te izazvalo veliki interes i zanimanje kod posjetitelja.

 

U utorak 17. srpnja je u boćarskoj dvorani centra „Aleksandar Anzur“ u Pazinu održana press konferencija povodom desetog izdanja velikog međunarodnog boćarskog turnira u parovima „Velika nagrada Pazina – Kompakt Cup“.

Konferenciju je otvorio Jelisije Jovičić koji je iskoristio prigodu da čestita „Vatrenima“ na iznimnom sportskom uspjehu pa onda rekao: „Osim iz Hrvatske, svake godine dolaze  boćari iz Slovenije, Italije, Srbije, Crne Gore, BiH, a ove godine već imamo i jednu prijavu iz Luksemburga.“ Turnir se održava 04. i 05. kolovoza, u sklopu Rima, velike pučke fešte u Pazinu.

Na turniru mogu učestvovati svi: „Nema nikakve diskriminacije, tko god se želi prijaviti, to može napraviti, s time da smo omogućili neplaćanje kotizacije mlađima od 18 s područja Pazina i Pazinštine, ali i nešto nižu cijenu boćaricama koje će moći igrati turnir za 150 kuna, dok će seniori standardno platiti 220 kuna. Svima osiguravamo neograničene količine vode, a u kotizaciju je uključen i jedan ručak.“

Prijave se zaprimaju do srijede, 01. kolovoza do 18 sati kada se održava javni ždrijeb, ponovno u dvorani centra „Aleksandar Anzur“. Ponovno se očekuje od 80 do 90 parova, s time da je želja „probiti“ i trocifrenu brojku. Na lanjskom izdanju bilo je 89 parova.

Kao i uvijek, turnir će se igrati na više igrališta Pazinštine, kao što su Cerovlje, Oslići, Pazinski Novaki, Brajkovići, Potpićan, Sveti Petar u Šumi i još poneki, ovisno o broju parova. Nagradni fond je ostao 25 tisuća kuna, a prijave za turnir moguće je izvršiti ovdje, putem ove web stranice, mailom na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona 092 255 593 (Damir Brozan) i 091 510 3128 (Jelisije Jovičić).

Prvaci će kući odnijeti deset tisuća kuna, a viceprvaci pet, dok će trećeplasirani osvojiti tri tisuće kuna, a četvrtoplasirani kući nosi tisuću kuna. Četvrtfinalistima će pripasti po 500 kuna, a svi koji ispadnu u osmini finala dobiti će povrat kotizacije.

Također, svi parovi koji stignu do osmine finala zaslužiti će svoje medalje, a veliki prijatelj pazinskog turnira Mauro Bravar iz Verone osigurao je tri pehara, za najboljeg boćara turnira, ali i za najmlađeg i najstarijeg sudionika turnira. Isto tako, za sve one koji izbore osminu finala u subotu navečer, organizatori su osigurali smještaj kako bi u nedjelju četvrtfinale dočekali što odmorniji.

Na press konferenciju su ispred organizatora bili Damir Brozan iz tvrtke Kompakt, predsjednik boćarskog saveza Pazina Jelisije Jovičić, predsjednik Sportske zajednice Lucijan Ujčić, direktorica tvrtke Pazin Sport, Samanta Grizila te Patrick Rabar, tajnik Sportske zajednice Grada Pazina.

Za kraj se okupljenima obratila Samanta Grizila, direktorica Pazin Sporta koja je rekla: „Ovo je jedna velika međunarodna manifestacija koja se održava već po deseti put te time doprinose obilježavanju blagdana Rima. Također, ova je manifestacija poveznica sa Strategijom razvoja sporta Grada Pazina koja velikim dijelom predviđa i potiče boćanje kao gradsku tradicijsku baštinu. Moramo napomenuti i kako nas u kolovozu očekuje još jedna značajno boćarsko događanje, a to je Petoboj nacija koji se održava od 16. do 19. kolovoza.“ Sve dodatne informacije o turniru možete pronaći na službenoj stranici.

Izvor: www.istrasport.eu

 

Svi zainteresirani stariji od 18 godina mogu se javiti za sportsku aktivnost nordijskog hodanja, odnosno mini školu nordijskog hodanja. Također, svi zainteresirani stariji od 50 godina mogu se javiti za sportsku aktivnost boćanja. 

Mini škola nordijskog hodanja planira se provoditi u 3 ciklusa:

                        7 termina u rujnu u popodnevnim satima u trajanju 1-2 sata za grupu od 25 polaznika (16-50 godina, oba spola), od toga 6 treninga provodi se na različitim, unaprijed pripremljenim stazama za hodanje u okolici Pazina, dužine 4-8 km, a 1 termin na stazi na području Istre u trajanju od 3 sata, gdje je uključen prijevoz autobusom

                        7 termina u listopadu u popodnevnim satima u trajanju 1-2 sata za grupu od 25 polaznika (50-85 godina, oba spola), od toga 6 treninga provodi se na različitim, unaprijed pripremljenim stazama za hodanje u okolici Pazina, dužine 4-6 km, a 1 termin na stazi na području Istre u trajanju od 2 sata, gdje je uključen prijevoz autobusom

                        4 termina u rujnu u prijepodnevnim satima u trajanju 1-2 sata za grupu od 10 polaznika osoba s tjelesnim invaliditetom (djeca i mladi, te odrasle osobe, oba spola) na unaprijed pripremljenim i prilagođenim stazama za hodanje u okolici Pazina, dužine 2-5 km

Ukupno je u sva 3 ciklusa uključeno 60 osoba (16-85 godina, oba spola), od kojih je 10 osoba sa tjelesnim invaliditetom.

Program započinje uvodnim djelom i upoznavanjem sa polaznicima, te kratkim upoznavanjem sa nordijskim hodanjem i upoznavanjem od strane stručne osobe o pravilima ponašanja i sigurnosti u prirodi, te osnovnim informacijama u slučaju nezgode. Slijedi upoznavanje sa opremom za nordijsko hodanje. U svakom treningu je obavezno zagrijavanje, učenje pravilne tehnike hodanja, pravilnog držanja tijela, te osobito važno pravilno korištenje štapova za nordijsko hodanje i postepeno doziranje opterećenja. Kretanje po unaprijed pripremljenim stazama, od kojih neke imaju blaže uzbrdice i nizbrdice radi savladavanja hodanja uzbrdo i nizbrdo sa štapovima. Svaki trening završava istezanjem svih mišićnih skupina i vježbama disanja.

Dva puta tjedno tijekom mjeseca srpnja i kolovoza u trajanju od 1,5 do 2 sata provoditi će se aktivnosti boćanja. Korisnici su osobe iznad 50 godina, ukupno 30 osoba, osobe oba spola, sa uključenjem osoba s invaliditetom, i to do 10 osoba. Treninzi će se odvijali u Boćarskom centru Aleksandar Anzur u Pazinu, Trg pod Lipom 1, ovisno o vremenskim prilikama postoji mogućnost korištenja unutarnje dvorane – boćališta te vanjskog terena boćališta koji je ograđen zelenilom i tako prilagođen igranju na vanjskom prostoru i u ljetnim mjesecima. Sam trening bi započeo laganim trčanjem i razgibavanjem. Nakon podjela rekvizita – boća, kreće glavni dio treninga sa obukom o držanju i bacanju sportske opreme odnosno boća. Nakon zagrijavanja i obuke kreće sam tok igre.

 

Voditelji projekta Grad u pokretu u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane Pazin predstavili su danas projekt i sportske aktivnosti projekta Grad u pokretu - Programa participacije u sportu i rekreaciji Grada Pazina, te brošuru projekta. U tijeku su prijave za sportske aktivnosti boćanja i nordijskog hodanja. Svi programi besplatni su i jednako dostupni svim korisnicima. Projekt je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport i traje do kraja mjeseca studenog tekuće godine. Izabran je između 78 projekata za sufinanciranje na razini Republike Hrvatske. Partneri na projektu su Dječji vrtić Olga Ban Pazin, Športsko rekreativni klub Vita Pazin, Planinarsko društvo Pazinka Pazin i Boćarski klub Pazin. Više informacija o projektu i prijavama dostupni su u brošuri, na oglasnim pločama sportskih objekata Grada Pazina te web i FB stranici Pazin sport d.o.o. i Zajednice sportskih udruga Grada Pazina.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali današnjem predstavljanju.

Medijski su predstavljanje popratili Tv Istra, Radio Istra i Glas Istre.

 Povodom desetog otvorenog međunarodnog boćarskog turnira parova''Velike nagrade Pazina - Kompakt kup'' održati će se konferencija za medije u utorak, 17. srpnja  2018. godine u dvorani Boćarskog centra „Aleksandar Anzur“  u Pazinu, sa početkom u 13,00 sati.

Boćarski savez Grada Pazina ove godine organizira jubilarni, deseti  po redu  otvoreni međunarodni boćarski turnir parova ovog karaktera. Turnir će se održati 4  i  5. kolovoza 2018. godine.

Turnir je pod nazivom „Velika nagrada Pazina – Kompakt cup“ uvršten u kalendare Istarskog boćarskog saveza, Hrvatskog boćarskog saveza i kalendar Međunarodne boćarske federacije.

 

Braća Zgrablić pozivaju vas na javnu prezentaciju ekspedicije #FromRomaniaByBike koja će se održati u Polivalentnoj dvorani u Pazinu (Školsko-gradska sportska dvorana). Kakav je osjećaj voziti uz kišne nalete, koji vozači bolje zaobilaze, na kojem se podu najbolje spava, koliko se pasulj iz limenke razlikuje od domaćega, i jesu li dane odrađivali po planu, te što je sve potrebno da i vi krenete na taj put, poslušajte i pogledajte u srijedu, 18.7. u 19 i 30 sati.

 

Pozivamo Vas dana 13. srpnja, petak, na konferenciju predstavljanja projekta Grad u pokretu u 10:00 h u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane na adresi Tugomila Ujčića prof. 2, Pazin.

Projekt je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport, te sam projekt traje od veljače do kraja studenog 2018. godine.

 Partneri na projektu su Dječji vrtić Olga Ban Pazin, Planinarsko društvo Pazinka Pazin, Športsko rekreativni klub Pazin i Boćarski klub Pazin.

 

Danas je dovršeno postavljanje stupića (ukupno šest stupića) ispred ulaznog dijela Školsko-gradske sportske dvorane, kako bismo zaštitili kameni dio od ulaska vozila, a dvjema sklopivim stupićima ipak omogućili pristup u vrijeme održavanja manifestacija i ostalih potreba.

Izvođač radova je Usluga d.o.o. Pazin.

Mladi dečki Košarkaškog Kluba Pazin od 20. do 23. lipnja, proveli su četiri dana zasluženog odmora nakon naporne sportske sezone, u Valamar Tamaris Resort sa 4 zvjezdice. Ljetovanje uz puni pansion pridobili su putem Natječaja ‘Tisuću dana na Jadranskom moru’ raspisanog od strane Valamar Riviera d.o.o., koja svake godine, u ljetnim mjesecima osigura ljetovanje za više od 1000 djece i njihovih voditelja u nekom od svojih 30 hotela i ljetovališta te kampova.

 

Središnji državi ured za šport odobrio je 100.552,00 kn, odnosno 80% sredstava za provedbu projekta 'Grad u pokretu'. Zajednica sportskih udruga Grada Pazina uz veliku podršku Samante Grizile Tomišić i Kristine Jurić, prijavila je projekt na Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2018. godini.

Program se sastoji od tri skupine aktivnosti, pješačenja uz glazbenu animaciju, boćanja i nordijskog hodanja. Ciljevi su poboljšanje kvalitete života kroz sportsku aktivnost (rekreaciju), društvenu integraciju, te nastavak korištenja stečenih znanja i vještina nakon završenih programa što predstavlja edukativan značaj i samu održivost programa.

Zadaće su povećanje razine javne svijesti o koristima bavljenja sportsko-rekreacijskim aktivnostima, omogućavanje participacije osoba s poteškoćama u razvoju i invaliditetom u sportu i rekreaciji, povećanje kapaciteta i društvenog utjecaja udruga koje okupljaju i potiču na bavljenje sportom i rekreacijom, podržavanje optimalnog razvoja psihomotoričkog razvoja djece predškolske i rane školske dobi kroz češći boravak u prirodi te kroz univerzalnu i usmjerenu sportsku obuku djece. Promocija boćanja kao tradicionalne sportske baštine, edukacija dobrobiti sportskih aktivnosti na zdravlje. Vrijednosti koje se promiču su aktivan odnos prema životu, bavljenje sportom i briga o zdravlju, dostupnost, uključivost i masovnost, međugeneracijsko povezivanje, jednakost, solidarnost, etičnost i transparentnost.

Friday, 15 June 2018 05:43

Olimpijada Zujalica

 

Olimpijada Zujalica, 13. lipnja 2018. godine na Gradskom stadionu Pazin

Srijedu, 13. lipnja je na Gradskom stadionu Pazin po prvi puta organizirana Olimpijada dječje vrtićke skupine Zujalica u kojoj su sudjelovali i roditelji i djeca u raznim sportskim aktivnostima pod vodstvom sportske trenerice Kristine Jurić i odgajateljica Mirjane Gulja i Marije Ćus.

Monday, 11 June 2018 09:15

POZIV ZA LJETNU ŠKOLU KOŠARKE

 

Košarkaški klub Pazin, poziva sve zainteresirane na Ljetnu školu košarke, koja će se održavati tijekom lipnja i srpnja, odnosno od 18. lipnja do 15. srpnja, u vremenu od 10 do 12 sati u Školsko-gradsko sportskoj dvorani u Pazinu, Tugomila Ujčića, prof. 2.

Za više informacija kontaktirati Darija Lukšića na broj mobitela, 091 162 4360

Monday, 11 June 2018 09:02

NATJEČAJ SPORTSKE FOTOGRAFIJE

 

Zajednica sportova Primorsko – Goranske županije i Hrvatska olimpijska akademija, 8. lipnja objavili su Natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije za 2018. godinu.

Najbolje fotografije izabrati će se za foto izložbu, koja se organizira u Rijeci, početkom prosinca, a Rok prijave je 4. studeni 2018. godine.

Pravila Natječaja su:

1) Na natječaju mogu sudjelovati amaterski i profesionalni fotografi bez ograničenja.
2) Fotografije moraju biti snimljene u 2018. g.
3) Autor može prijaviti neograničen broj fotografija, ali najviše tri rada (ili pojedinačne fotografije ili
tri kolekcije) iz istog sporta, osim u atletici (najviše 3 fotografije iste discipline).
Kolekciju čine tri (3) fotografije i prihvaća se kao jedan rad. U prijavnici treba jasno i
nedvosmisleno naznačiti kolekciju te označiti raspored svake pojedine fotografije unutar
kolekcije. Autor može u programima za obradu fotografija sam napraviti montažu svojih
fotografija u kolekciju.
4)  Autor može prijaviti do tri (3) fotografije na temu fair playa odnosno fotografije koje prenose
poruku fair playa i etičnosti u sportu.
5) Prijavu i predaju fotografija potrebno je izvršiti putem online obrasca dostupnog na mrežnim
stranicama Zajednice sportova PGŽ (www.sport-pgz.hr).
6) Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku u .jpg /.jpeg/ formatu pojedinačne veličine
fotografije / datoteke / ne veće od 5 MB, rezolucije 300 dpi.
7) Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
8) Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne
narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
9) Krajnji rok dostave fotografija je 4. studeni 2018. g.

Za najbolje fotografije osigurane su nagrade i priznanja:

 • Prvo mjesto – zlatna medalja 500 EUR
 • Nagrada u kategoriji fair playa 300 EUR
 • Drugo mjesto – srebrna medalja 300 EUR
 • Treće mjesto – brončana medalja 200 EUR
 • Nagrada (u naravi) za najboljeg mladog autora
  (autor na dan zaprimanja fotografija ima manje od 21 godinu)
 • 5 pojedinačnih diploma za izvrsnost

 

Tekst Natječaja nalazi se na linku Zajednice sportova Primorsko – Goranske županije : http://sport-pgz.hr/natjecaj-sportske-fotografije-2018/

 

Ubrzo nakon nedavne prve pazinske javne demonstracije košarke u kolicima, odnosno inačice ovog sporta namijenjene osobama s invaliditetom, koju su prikazali članovi KK Kostrena, u Pazinu je osnovan, kao prvi takav u Istri, Košarkaški klub osoba s invaliditetom Pazin. Klub će se registrirati kao sportska udruga, za njenog predsjednika izabran je Giuliano Bravar, za dopredsjednika Zoran Bijelić, a za članove Izvršnog odbora izabrani su još Dubravka Družeta i Patricia Hrvatin. Za trenera izabran je Oleg Gržetić, negdašnji aktivni košarkaš i sportski pedagog. Klubu sada predstoji formiranje ekipe, treniranje i učenje ovog u našim krajevima slabo poznatog sporta, ali i jedan malo teži zadatak: nabava dovoljnog broja posebno prilagođenih kolica za igranje košarke, pri čemu se očekuje pomoć sponzora i društvene zajednice.

Izvor: www.glasistre.hr

Wednesday, 06 June 2018 07:54

''BOĆAJMO U ŠKOLI'' - PAZIN 7. lipnja

 

Nakon 11 održanih kvalifikacijskih natjecanja u Pazinu, Buzetu, Valturi, Labinu, Čepiću, Potpićnu, Nedešćini, Vižinadi, Svetvinčentu, Vrsaru i Poreču u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine će se već tradicionalno u Pazinu održati veliko finale pete sezone IBS-ovog projekta Boćajmo u školi koji za cilj ima popularizaciju boćanja kod mladih i njihovo poticanje da se bave boćanjem, ali i prenošenje svojevrsne kulturne vrijednosti Istre na mlade.

U Boćarskom centru "Aleksandar Anzur" će se u vremenu od 11 do 12.30 sati u bližanju i gađanju cilja malim boćama natjecati 40-ak učenica i učenika nižih razreda istarskih osnovnih škola, po dvoje najboljih djevojčica i dječaka, odnosno 22 učenice i 22 učenika s prethodnih kvalifikacijskih natjecanja iz osnovnih škola Vladimira Nazora Pazin, "Vazmoslav Gržalja" Buzet, Šijana Pula - PŠ Valtura i Muntić, Matije Vlačića Labin, "Ivan Goran Kovačić" Čepić, Vladimira Nazora Potpićan, Jože Šurana Višnjan - PŠ Vižinada, Poreč, Vladimira Nazora Vrsar, Svetvinčenat i "Vitomir Širola - Pajo" Nedešćina.

Najbolji natjecatelji na finalnom natjecanju u Pazinu biti će nagrađeni prigodnim nagradama, a po dvoje najuspješnijih učenica i učenika steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom ljetnom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču.

Izvor: www.bocanje-ibs.hr

Friday, 01 June 2018 12:52

KICKBOXING LIGA U PAZINU 3. lipnja

Ove nedjelje 3. lipnja 2018. godine Kickboxing klub Minotaur, u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, organizira prvo kolo Kickboxing lige Istarske županije. Natjecanje u Point fighting za kategorije od djevojčica/dječaka do starijih kadetkinja/kadeta i Light contact za starije kadetkinje/kadete, započinje u 10 sati ujutro, uz besplatan ulaz.

 

Tradicionalni nogometni turnir povodom dana Grada Pazina, odigrat će osam ekipa  uzrasne kategorije U-11 odnosno igrači do 11 godina starosti. Ukupno će se odigrati 12 utakmica u jednom danu, u sustavu dvije skupine po četiri ekipe. Utakmice će se odigrati u srijedu 30. svibnja s početkom u 16 sati na gradskom stadionu u Pazinu.       

 

           Skupina „A“                                                                     Skupina „B“

 

 1. NOVIGRAD                                                                   1. JADRAN-POREČ
 2. ŽMINJ                                                                            2. PAZINKA-PAZIN
 3. FUNTANA                                                                     3. MLADOST /RS/
 4. ROVINJ                                                                         4. VIŠNJAN

 

Utakmice se igraju: 1 – 3 i 2 – 4 u svojoj skupini., pobjednici tih susreta igraju za prvaka skupine a poraženi za 3 mjesto u skupini. Završnica se igra: 1. iz skupine „A“ sa 1.iz skupine „B“ za prvo mjesto, 2. za treće mjesto, 3. za peto mjesto i 4. za sedmo mjesto.

 

SATNICA TURNIRA

 

                         TEREN 1                                                      TEREN 2

                        Skupina „A“                                                 Skupina „B“

 

16:00h              2 – 4    1 x 25′                                                2 – 4   1 x 25′

16:30h              1 – 3    1 x 25′                                                1 – 3   1 x 25′

17:00             PORAŽENI   1 x 25′                                     PORAŽENI   1 x 25′

17:30h                  POBJEDNICI  1 x 25′                                  POBJEDNICI  1 x 25′

18:00h              4. plasirani „A“ 4. plas. „B“        3. plas. „A“ 3. plas. „B“ 1 x 25′

18:30h              2. plas. „A“ 2. plasirani „B“       1. plas. „A“ 1. plas. „B“ 2 x 20′

 

U slučaju neriješenog rezultata izvode se po 3 kaznena udarca za dobivanje pobjednika.

 

Četvrtoplasirani u skupini igraju za 7. mjestotrećeplasirani igraju za 5. mjestodrugoplasirani igraju za 3. mjesto i prvoplasirani igraju za 1. mjesto. Sve se utakmice igraju 1 x 25 minuta osim onih za 3. i 1. mjesto gdje igraju 2 x 20 minuta.

Predviđene su i pojedinačne nagrade:

 • Najbolji igrač
 • Najbolji vratar
 • Najbolji strijelac

 

            Podjela nagrada oko 19:30 i zajednički domjenak oko 20:00 sati.

 

Page 1 of 19