Održana javna rasprava u izradi Strategije razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina

Objavljeno: 14. ožujka 2017. u kategoriji

Jučer (13.3.2017.) je u Velikoj vijećnici zgrade gradske uprave u Pazinu održano javna rasprava u sklopu sveukupnog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću prilikom izrade Strategije razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina za period od 2017. do 2021. godine na kojoj je sudjelovalo 20-ak zainteresiranih članova pazinskih sportskih klubova i udruga. U uvodnom dijelu savjetovanja Lucijan Ujčić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, uz Grad Pazin i naručitelja izrade Strategije rekao je kako će ona dati smjernice kako bi cjelokupni pazinski sport napravio korak naprijed.

Izrađivačica Strategije – Suzana Jašić iz Obrta za poslovno savjetovanje „Salta“, predstavila je cjelokupni tekst Strategije koji je nastajao od srpnja prošle godine do Nacrta Strategije, istaknuvši kako je više od 450 građana i građanki bilo uključeno u njezinu izradu. Posebnu je pažnju posvetila četiri strateška cilja. Prvi je poticanje participacije u sportu i rekreaciji – Sport za sve, drugi podizanje kvalitete rada s djecom i mladima te povećanje njihove uključenosti u organizirane oblike sporta, treći je izgradnja učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta, a četvrta razvoj i brandiranje Pazina kao „Grada u pokretu“.
U konstruktivnoj raspravi koja je uslijedila nakon predstavljanja teksta Strategije članovi sportskih udruga osvrnuli su se na probleme u radu od nedostatka stručnog kadra, financijskih problema, odlaska mladih talentiranih igrača i igračica te druge.
Na kraju je moderator rasprave Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje, pozvao sve prisutne da  najkasnije do 20. ožujka 2017. godine dostave svoje prijedloge, komentare i primjedbe na predloženi Nacrt Strategije razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina 2017-2021., putem pošte ili osobno na adresu Ured Grada Pazina, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52 000 PAZIN ili putem e-pošte – zoran.slokovic@pazin.hr – uz prilaganje obrasca za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću kojeg možete preuzeti na stranicama Grada Pazina.

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital