4. HNL: Pazinka osvojila naslov prvaka nakon što se ukazao Marko Lepinjica

Objavljeno: 21. lipnja 2016. u kategoriji

Rijetko napeta sezona Prve ŽNL. Pazinjani su na pola sezone bili daleko od naslova, ali nakon toga ukazao se Marko Lepinjica, i pehari su stigli u Pazin.

Nakon približno trećine prvenstva, osam kola, Uljanik je imao dva boda prednosti nad Ližnjanom, a Pazinjani su bili na osmom mjestu sa sedam bodova manje od „Brodograditelja“.

Na polusezoni je bila još veća razlika, osam bodova, iako je Pazinka „skoknula“ na peto mjesto. A onda već nekoliko puta opisan „furiozni marš“ Pazinjana na naslov, 34 od mogućih 36 bodova za titulu najboljih.

Uljanikov Sanel Imširević je s 19 postignutih pogodaka najbolji u tom segmentu, a slijede ga Ližnjanac Arnel Jusić sa 16 i dvojac sa po 15, mladi Brodograditelj Frane Jelenić i iskusni Pazinjan Dalibor Vale.

Fair play nagrada pripasti će pulskoj Istri, koja je zamalo bila bolja od Buzećana u toj kategoriji.

Mirko Matika, trener prvaka, na raspolaganju je imao Patrika Rabara, Andreu Zgrablića, Roberta Funčića, Marina Levaka, Dalibora Valea, Manuela Rudelu, Tonia Ružića, Tea Krajcara, Nina Jakusa, Luku Flegara, Ivana Batela, Alena Damijanića, Franju Piletića, Andreu Matkovića, Emanuela Erika, Tina Prenca, Luku Ukotića, Paola Koracu, Ivana Turčinovića, Josipa Hrvatina, Patrika Grubora, Nikolu Tomišića, Sašu Kolara, Ivana Tomišića, Denia Vratonju, Ivana Banka, Paola Lovrinića, Marka Horvata i naravno, onog koji je naslov i omogućio, Marka Lepinjicu.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital