Biciklisti pazinskog Meridiana Kamena na etapnoj utrci Tour of Albania.

Objavljeno: 30. svibnja 2017. u kategoriji

Biciklisti pazinskog Meridiana Kamena vratili su se iz Albanije gdje su po prvi puta sudjelovali na etapnoj utrci Tour of Albania. Nakon pet odrađenih izuzetno teških etapa najuspješniji njihov vozač bio je Talijan Matteo Rabottini koji je u ukupnom poretku osvojio šesto mjesto zaostavši za pobjednikom Talijanom Manuelom Francescom Bongiornom (Sangemini MGKvis) točno pet minuta.

Zanimljivo je da je Rabottini sjajno krenuo u utrku i već je u prvoj etapi osvojio odlično drugo mjesto, da bi nakon druge etape bio vodeći u ukupnom poretku, te je u žutoj majici bio i u trećoj i u četvrtoj etapi. No upravo ta četvrta etapa bila je ključna za ukupni poredak gdje su vozači imali na stazi dugoj 160 kilometara od Vlore do Sarandea imali za zadatak savladati dva uspona HC kategorije. U tome se najbolje snašao upravo ukupni pobjednik utrke Bongiorno koji je potukao konkurenciju dok je Rabottini u cilj ušao kao 11, ali s više od pet minuta zaostatka. Koliko je ovo bila teška utrka za 2.2 kategoriju momčadi dovoljno govori podatak da su u cilj posljednje etape ušla samo 43 vozača među kojima je bilo i svih šest vozača pazinskog Meridiana Kamena. Ova utrka je bila odlična proba za jedan od najvažnijih dijelova sezone pazinskog tima a to su utrke kroz Slovačku i Sloveniju koje su na rasporedu u lipnju i u kojima će im se priključiti i Hrvat Bruo Maltar kojem je istekla UCI-jeva kazna.

Tour of Albania – ukupni poredak: 1. Manuel Francesco Bongiorno (Ita, Sangemini MGKvik) 20:28:54, 2. Pierpaolo Ficara (Ita, Amore Vita) +0:29, 3. Michele Gazzara (Ita, Sangemini MGKvik) +3:00, 6. Matteo Rabottini (Ita, Meridiana Kamen) +5:00, 15. Davide Mucelli (Ita, Meridiana Kamen), 16. Emanel Kišerlovski (Hrv, Meridiana Kamen) +12:16, 31. Mateo Franković (Hrv, Meridiana Kamen) +47:35, 33. David Jabuka (Hrv, Meridiana Kamen) +48:14, 41. Gianfranco Visconti (Ita, Meridiana Kamen) +1:04:34.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital