BK Lindar u novoj ligi krenuo pobjedom, Ladićima istarski derbi nakon preokreta

Objavljeno: 5. rujna 2017. u kategoriji

Započelo je natjecanje i u Trećoj HBL Zapad. Podosta promjena u ovoj ligi, što se istarskih klubova tiče. Istra Aluminij u prošloj sezoni ispala je iz druge HBL Sjever i sada nosi ime Ročko Polje, a Lindar je stekao pravo ulaska u ligu iz Prve A Istarske BL.

Upravo su se te momčadi i susrele u prvom kolu. Za goste je maksimalan s tri pobjede bio Vedran Glavić, ali su na račun klasičnih igara i nepobjedivog Sebastijana Gržića, Lindarci stigli do pobjede. I novi igrač kluba, Marko Jedrejčić, upisao je dvije pobjede bez poraza, kao i Ivan Lanča te Matija Zidarić.

Ladići su odlaskom Vedrana Špelića u Istru Poreč mnogo izgubili, ali su svejedno porazili Labinjane na otvaranju prvenstva. I to na kakav način. Kada je Robi Ilić pobijedio u brzinskom izbijanju, semafor je pokazivao 2:8 za goste i činilo se da domaćin ne može iznenaditi stabilnog labinskog trećeligaša.

Ipak, na krilima trostrukog pobjednika Milovana Rabara, Ladići upisuju važne domaće bodove. Umažani su visoko poraženi kod Kastva. Pred njima je neizvjesna sezona jer su ostali bez oca i sina Šorga koji su često bili nositelji igre. Međutim, prilika za prve bodove stiže već sljedećeg vikenda kada u sklopu istarskog derbija na sjeverozapad Istre dolaze Ladići.

REZULTATI 1.KOLA:

Lindar

12:10

Ročko Polje

Kastav

18:4

Umag

Ladići

12:10

Labin

Kukuljanovo

16:6

Zamet

Lučki radnik

16:6

Trstena

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital