Burni boćarski transferni rok – Šircelj, Percan, Šorgo i Beaković u inozemstvo

Objavljeno: 25. kolovoza 2017. u kategoriji

Istarski boćarski savez objavio je transfere koji su obavljeni ovog ljeta. Kao i svakog, i ovog puta ima jako puno promjena, čak 27 transfera odrađeno je u prve tri državne lige.

Krenimo sa Pazinom. Otišli su brzinci Benjamin Guštin (Pula) i David Šircelj (slovenske Zabiče), a iz dva gradska kluba pristigli su Luka Marcan (iz Kamen Pazina) i Andy Milotić (iz Kompakta). Ipak, posebno je zanimljiv dolazak ponajboljeg kadeta Istre, Adriana Radolu iz Hrboki. Nastavlja se tako praksa odgajanja mladih boćara u Pazinu.

Pula je izgubila dva važna člana. Dinko Beaković će sa Širceljom u Zabiče, a Goran Percan novi je član talijanske Novente. Ipak, rubrika dolaska je također interesantna. Iskusni Bojan Novak stiže iz Svetvinčenta, a Dino Kutić iz Vodnjana, uz spomenutog Guština.

Istra Poreč također je dosta promijenila. Otišao je Nikola Hrelja, u drugoligaša iz Funtane, a novaci u klubu su Dario Milić (Antena Portorož), Đordano Ferenac (Vižinada), Vedran Špelić (Ladići), Ivan Poropat (Dajla 99), Antonio Puniš (Funtana).

Kad smo kod prve lige, spomenimo još transfer Dina Krizmanića iz Štandara Muntrilj u Mariniće te onaj Manuela Šorga koji više neće braniti boje trećeligaša iz Umaga, već karijeru nastavlja u slovenskoj Anteni Portorož.

 

U drugoj ligi više nema Istre Aluminij, ali ima Alberta Ivančića i Gorana Hlaja koji su se pridružili Marčeljima. Spomenimo i povratak Marka Jedrejčića iz Rovinjskog Sela u Lindar, zatim odlazak Deana Pernića iz Roča u drugoligaški Mario Gennari. Umag je izgubio i Boža Šorga koji će odsad nastupati za Juricane, ali su im pristigli Patrik Žužić (Dajla 99), Ivan Pavelić (Kaštel) i Vladimir Mudri (Plamen Babići).

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital