Dan istarskih planinara i otvorenje Franetovog puta

Objavljeno: 10. listopada 2016. u kategoriji

Povodom 140. obljetnice organiziranog planinarstva u Istri i 35. godina Planinarskog društva “Pazinka”, Istarski planinarski savez i Planinarsko društvo “Pazinka” Pazin pozivaju u nedjelju 16. listopada 2016. godine na obilježavanje Dana istarskih planinara. Taj će se dan održati i otvarenje Franetovog puta, u čast dugogodišnjeg Pazinkinog predsjednika Franje Paulišića, koji je umro 2014. godine. Put su markirali i očistili volonteri i članovi PD Pazinka pod vodstvom Vladimira Finderlea.

Okupljanje planinara pristiglih osobnim vozilima će biti u Brestu pod Učkom od 9,30 do 10 sati. Tada će planinari predvođeni vodičima iz PD Pazinke, te će se u 11 sati na Kuku (nedaleko Tenskovskog polja) održati otvorenje Franetovog puta. Nakon toga krenut će se dalje po stazi, uz predah u zoni pokraj izvora Škrilje. Planinarski ručak predviđen je za 14 sati u Brestu pod Učkom, do kojeg vodi ova kružna staza. U 15 sati planiraju se podijeliti prigodna priznanja za minuli rad, te se planinari nastavljaju družiti uz glazbu i ples do 16,30 sati.

Pohod je predviđen za članove planinarskih društava, uz pridržavanje uputa vodiča i poštivanje planinarske etike. Trasa nije zahtjevna duljine je 8 km, visinske razlike 270 m, uz ukupno 4 sata hoda. Potrebna je standardna planinarska kondicija i oprema. Prijava ručka (grah 25 kn) traje do petka 14.10.2016. u 12 sati putem e-maila istarski.planinari@gmail.com ili planinarsko.drustvo.pazinka@gmail.com. Kod nepredviđenih okolnosti, organizatori pridržavaju pravo izmjene programa. Kontakt na mob. 098-366-101 ili 098-965-5760

Organizatori su Istarski planinarski savez i PD “Pazinka” uz pokroviteljstvo i pomoć Općine Lupoglav.

Istarski planinarski savez

Planinarsko društvo „Pazinka“ Pazin

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital