Dani meda 2017. godine

Objavljeno: 13. veljače 2017. u kategoriji

Udruga pčelara “Lipa” Pazin, pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pazina, u suorganizaciji LAG “Središnja Istra”, Turističke zajednice središnje Istre, Udruženja obrtnika Pazin, organizira međunarodnu prodajnu izložbu pčelarske opreme, pčelarskih proizvoda i stručno edukativni skup DANI MEDA.
Dani meda održat će se po 12.-ti put u Pazinu 24. i 25. veljače u školsko-gradskoj sportskoj dvorani. Ove godine Dani meda uz tradicionalnu izložbu pčelarske opreme i proizvoda te brojna predavanja, donose i nekoliko noviteta koji su predstavljeni na današnjoj konferenciji za medije.

Novitet u ponudi su Prvi dani Mednih delicija u sklopu kojih će u razdoblju od 17. do 28. veljače osam ugostitelja s područja središnje Istre posjetiteljima nuditi  delicije autohtone istarske kuhinje obogaćene pčelinjim proizvodima. Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna  nudit će ugostitelji: Pizzeria Peperone (Pazin), Agroturizam Ograde (Katun Lindarski), Konoba Vela vrata (Beram), Peron 2 (Cerovlje), Konoba Marino (Gračišće), Agroturizam Stara štala (Borut), dok će slatki kutak sa medenim desertom nuditi Hotel Lovac (Pazin) i Pizzeria Rotonda (Lindar).

U sklopu same manifestacije, unutar prodajno-izložbenog prostora, po prvi puta organizira se i Pčelarski gastro show. Na ovom kuharskom showu u petak 24.02. od 10.00 sati sudjelovat će profesori i učenici Turističko-ugostiteljske škole Antun Štifanić iz Poreča, a u subotu 25.02., također od 10:00 sati za posjetitelje kuhaju profesori i učenici Srednje škole Mate Blažina iz Labina. Cilj pčelarskog gastro showa je vrednovanje pčelinjih proizvoda u gastronomiji, a sve na tragu projekta “Domaće od malih nogu – mogućnost povećanja/uvođenja lokalnih namirnica u odgojno-obrazovne ustanove Istarske županije”.

Ovogodišnji Dani meda pripremili su i novu poslasticu – u suradnji sa VR ChocoArt obrtom za proizvodnju i čokolade i slastica izrađena je “Pazinska medna priča”. Riječ je o visokokvalitetnoj tamnoj čokoladi punjenoj medom, matičnom mliječi i propolisom koji će posjetitelji moći kupiti na danima meda u Pazinu.

Svi ovi noviteti dvanaestih dana meda stavljaju naglasak na upotrebu meda i dugih pčelinjih proizvoda u kulinarstvu i gastronomiji s ciljem veće popularizacije pčelinjih proizvoda i poticanja njihove konzumacije.

Izložba Dani meda je otvorena 24. veljače 2017. od 10:00 do 20:00 sati i
25. veljače 2017. od 8:00 do 19:00 sati. Ulaz na izložbu i predavanja je besplatan.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital