Davide Mucelli deveti na memorijalu Marco Pantani

Objavljeno: 27. rujna 2016. u kategoriji

Biciklisti pazinskog Meridana Kamen Teama ovih su dana trebali sudjelovati na tri jednodnevne utrke 1.1 kategorije u Italiji,

ali su u konačnici bila samo na utrci Coppa Bernocchi i na memorijalu Marco Pantani. Razlog nenastupanja na Coppi Agostoni je kašnjenje na start, što se možda na kraju pokazalo i kao dobar potez jer su upravo ovu drugu utrku Memorial Marco Pantani odradili na vrlo dobar način.

Počelo je sve utrkom Coppa Bernocchi koja je vozila sa startom i ciljem u Legnanu ukupne dužine 192 kilometra koja je u većem dijelu bila kao stvorena za sprintere što se u konačnici i vidjelo po rezultatima jer je u cilj ušla skupina od osamdesetak vozača među kojima je najbrži bio Talijan Giacomo Nizzolo koji je nastupao za reprezentaciju Italije, ispred dvojice članova Bardiano-CSF-a Nicole Ruffonija i Paola Simona. Od pazinskih vozača najbolji je bio Talijan Davide Mucelli koji je utrku završio na 27 mjestu, dok su još u vremenu pobjednika u cilj ušli Talijani Matteo Rabottini i Antonio Santoro koji su osvojili 72 odnosno 77 mjesto. Preostala četvorica vozača Mateo Franković, Michele Viola, Uroš Repše i David Jabuka nisu stigli do cilja.Puno bolja je situacija bila na memorijalu u čast velikog Marca Pantanija gdje su dvojica pazinskih vozača završila utrku u vodećoj skupini od 14 vozača koja je u završnom sprintu odlučivala o pobjedi. U ludom sprintu ponovno su najbolji bili Talijani a pobijedio je Francesco Gavazzi (Androni Giacatolli-Sidermec) ispred Mattea Busata (Wilier Southwest) i Paola Totoa (Norda-MG.Kvis Vega). Na kružnoj stazi dužine 189,8 kilometara s startom i ciljem u talijanskom Cesenaticu, vrlo dobro su se snašli Davide Mucelli, koji je utrku završio na devetom mjestu, te Antonio Santoro koji je bio dvanaesti ćime su uhvatili i sasvim pristojan broj UCI bodova. Svi ostali vozači Meridiana Kamena nisu uspjeli završiti utrku.

Do kraja sezone Pazinjani će se pokušati ubaciti na još pokoju etapnu utrku, ali su gotovo sve HC kategorije, one najviše, tako da će to biti izuzetno teško.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital