Drugo kolo BLIKA održano u Puli: Ponovno velik odaziv malih i mladih penjača

Objavljeno: 21. veljače 2018. u kategoriji

Drugo kolo sportsko-penjačkog natjecanja za djecu i mlade Istre i Kvarnera (BLIK Kids) održano je u nedjelju, 18.2.2018. u prostranim prostorijama pulskog SPK Onsight na petom katu Društvenog centra Rojc i ponovno je privuklo velik broj natjecatelja – čak njih 76, koji su se natjecali u ovom izrazito zahtjevnom fizičkom sportu. Natjecatelji su bili raspodijeljeni u 12 kategorija, iz šest klubova – domaćina Onsighta, Alpinističkog odsjeka Planinarskog društva Glas Istre, rovinjskog Muntrava, porečkog kluba Picugi, Riječkog alpinističkog kluba (RAK) te penjačkog kluba Rirock climbing.

Među brojnijima su ponovno bili oni najmlađi – kategorija mlađih cicibana kojih je bilo čak 15, a najuspješniji je bio Natan Zović iz pazinskog Hiperaktiva koji je ispenjao svih osam smjerova iz 9 pokušaja. Drugi je bio Niko Uhač (7 smjerova) iz Onsighta dok su treće mjesto podijelili njegov kolega Gašpar Cvitan i Arijan Crevatin iz rovinjskog Muntrava. Kod njihovih malih vršnjakinja ponovno je najbolja bila Roza Mitić iz Onsighta, ispred Rajne Radošić (Picugi) i Erminije Grabar (Hiperaktiv). Kod nešto starijih cicibanki najspretnija je bila  Maša Mady iz RAK-a, druga je bila Ana Mišan (Onsight), a  treće mjesto su podijelile Ema Ostović iz istog kluba i Maja Kužić iz Muntrava. Među desetoricom cicibana najbolji je bio Riječanin Marko Škalamera popevši svih osam smjerova. Koliko su bili uspješni pokazuje i rezultat da su i dvojica koja su podijelila drugo mjesto (Petar Zidarić iz Onsighta i David Sloković iz Hiperaktiva) ispenjali sve smjerove, ali uz jedan pokušaj više.

Kod mlađih kadeta, koji je također bilo 15, prva tri mjesta pripala su dječacima iz Onsighta s time da je David Radovčić ispenjao svih deset smjerova, dok su Toni Šegota na drugom i Vito Uhač imali po jedan smjer manje. Kod mlađih kadetkinja, kao i prije sedama dana u Pazinu Noa Macinić iz porečkog PK Picugi pokazala je trenutno da je najbolja ispred drugoplasirane Vite Ramčić (RAK) te trećeplasiranih Maje Ardalić (Hiperaktiv) i Mara Matošević (Onsight).

Kod kadetkinja je viđen dvoboj između dvije ponajbolje istarske penjačice Lare Kužić i Sare Lanča (obje iz Hiperaktiva) te Jane Blašković iz Onsighta. Prve dvije su ispenjale svih deset predviđenih smjerova iz 11 pokušaja, dok je Blašković imala jedan smjer manje, no sve iskazujući svoj penjački talent, prepoznat i na nacionalnoj razini. Kod momaka iz te kategorije daleko najbolji je bio Deni Ušić iz Onsighta s 10 smjerova, dok su iza njega bili Teo Micković (Onsight) i Jakov Finderle (Hiperaktiv).

Sara Zrinić (Onsight) ponovno je bila najbolja kod starijih kadetkinja ispred Puljanki Anje Bakić i Tije Pauro. Kod starijih kadeta slavio je Jurica Vuković (Hiperaktiv) ispred dvoje drugoplasiranih – Luke Ladavca iz istog kluba i Filipa Špehara (Onsight). Među juniorima Gregor Mihaljević (Onsight) bio je bolji od Maxima Perhata (Muntravo) dok je kod starijih juniorki Marta Jedrejčić (Hiperaktiv) bila bolja od svoje kolegice Ani Paulišić.

Završna manifestacija ovogodišnjeg prvog BLIK Kidsa u ovom sportu koji će o prvi put biti zastupljen na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju bit će 11. ožujka, u pazinskom penjalištu u Rašanovoj ulici.

 

Izvor: ipazin

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital