Europski tjedan kretanja u Pazinu

Objavljeno: 15. rujna 2015. u kategoriji

Grad Pazin pridružio se mnogim europskim i hrvatskim gradovima u obilježavanju Europskog tjedna kretanja. Ova će se godina obilježavati pod temom multimodalnosti, koju predstavlja slogan „Izaberi. Promijeni. Kombiniraj.“, a odabran je s namjerom isticanja prednosti kombiniranog prijevoza te poticanja građana na razmišljanje o raspoloživim mogućnostima prijevoza i odabiru najpovoljnijeg.
Cilj je potaknuti građane na korištenje i kombiniranje više načina kretanja i putovanja na posao i u školu (pješačenje, biciklizam, javni prijevoz, uzimanje u automobil suputnika na zajedničkom pravcu…). Osim toga obilježavanjem Europskog tjedna kretanja želja nam je naglasiti važnost prihvaćanja zdravijih životnih navika poput kretanja i boravka u prirodi.
U Europski tjedan kretanja, koji će se obilježiti u Pazinu od 17.-22. rujna, uključilo se nekoliko pazinskih udruga i institucija koje će za građane održati niz aktivnosti. Ovim putem pozivamo građane na aktivno sudjelovanje u Europskom tjednu kretanja.

 

Program Europskog tjedna kretanja u Pazinu

„Izaberi. Promijeni. Kombiniraj.“

17.09.2015. ČET VRTAK
– 10:00 sati – na platou ispred Spomen doma u Pazinu
– u organizaciji Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije i Društva tjelesnih invalida Pazin, održati će se sportsko- rekreativne aktivnosti (bacanje obruča, viseća kuglana, loptica u žlici).

18.09.2015. PETAK
– od 9:00 do 13:00 sati – na Trgu slobode
– u organizaciji Autokluba Pazin, održati će se prometno preventivna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ s ciljem edukacije i poučavanja djece prvih razreda osnovne škole za sigurnije kretanje u prometu.

18.09.2015. PETAK
– 10:00 sati – u Parku narodnog ustanka u Pazinu
– u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pazin, održati će se predavanje gospodina Zvonimira Blaževića o flori Parka narodnog ustanka, a nakon predavanja slijediti će pješačenje šetnicom „Lakota“ do „Kamena“.

18.09.2015. PETAK
– 10:30 sati – okupljanje učenika 2.a, 2.b i 2.c razreda, ispred Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Pazin
– u organizaciji učiteljica Tatjane Maligec, Livije Žufić i Gordane Hrvatin, učenici će pješačiti od škole peko Rijavca i Mosta „Vršić“ natrag do škole.

22.09.2015. UTORAK
– 10:00 sati – na platou ispred Spomen doma u Pazinu
– u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pazin, održati će se zajednička tjelovježba uz stručno vodstvo volonterke Klare Lakošeljac. Mjerenje krvnog tlaka (prije i nakon tjelovježbe) provoditi će se u suradnji s patronažnom službom Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital