Europski tjedan sporta 07.-13.09.2015.

Objavljeno: 7. rujna 2015. u kategoriji

 

Prvi Europski tjedan sporta od 7. do 13. rujna 2015.
 

U svrhu promicanja sporta i tjelesne aktivnosti te podizanja svijesti o njihovima prednostima, Europska komisija pokreće novu inicijativu – Europski tjedan sporta (#BeActive), koja će se obilježavati od 7. do 13. rujna 2015. diljem Europe. Kampanjom se želi potaknuti Europljane na tjelesne aktivnosti tijekom tjedna ali i tijekom cijele godine. Naime, među građanima Europske unije sudjelovanje u sportskim i tjelesnim aktivnostima je u stagnaciji, što negativno utječe na njihovo zdravlje i dobrobit, ali jednako tako i na društvo i gospodarstvo u cjelini –  gubitak poslovne produktivnosti, povećanje javnog troška za zdravstvene usluge, te smanjenje zapošljivosti.

Tjedan je namijenjen svima, neovisno o dobi, podrijetlu i fizičkoj spremi te planira okupiti pojedince, javne vlasti, privatni sektor, organizacije i dionike iz sektora sporta i potaknuti ih na redovite tjelesne aktivnosti. Kampanjom #BeActive između ostalog želi se pokazati i kako u vlastitoj svakodnevici poboljšati uvjete i navike te  vježbati više. Stoga se koncentrira na 4 tematska područja u kojima se fizičke aktivnosti mogu provoditi: u obrazovnom okruženju; na radnom mjestu, u sportskim klubovima i fitness centrima, i na otvorenom.

Zemlje sudionice organizirat će cjelodnevna ili višednevna događanja na nacionalnoj razini koja će činiti dio ovog velikog Europskog tjedna sporta, a Republika Hrvatska planira događanje pod nazivom BeCROactive – nacionalni dana sporta koji će uključiti aktivnosti i događanja kao što su zumba, pilates, penjanje, košarka, dječji kutak i mnoga druga; a predviđen je za 12. rujna na jezeru Bundek u Zagrebu.

Više o Europskom tjednu sporta možete vidjeti na mrežnim stranicama Europske komisije http://ec.europa.eu/sport/week/index_en.htm.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital