Finalno natjecanje projekta “Boćajmo u školi” za Istarsku županiju

Objavljeno: 1. lipnja 2016. u kategoriji

Finalno natjecanje projekta “Boćajmo u školi” za Istarsku županiju održat će se u petak 03. lipnja u vremenu od 10,30 do 12 sati u Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” u Pazinu. 

Ovo je već treća sezona za redom projekta „Boćajmo u školi“ kojeg organizira Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza i Istarski boćarski savez. Cilj ovog projekta je popularizacija  boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, približiti boćanje onim najmlađim generacijama – osnovnoškolcima, koji se obično, na ovome projektu, veliki broj njih, prvi puta susreće sa boćom i boćanjem. Riječ je o svojevrsnim zabavnim igricama, odnosno kako ih naziva Istarski boćarski savez, boćarskim igricama, kroz koje mladi odnosno djeca stječu prva iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem.

Nakon održanih kvalifikacijskih natjecanja iz IBS-ovog projekta Boćajmo u školi, u  Pazinu, Buzetu, Puli, Labinu, Čepiću, Potpićnu, Kanfanaru, Sošićima i  Vižinadi   po dvoje učenica i učenika s tih natjecanja steklo je pravo nastupa na današnjem finalnom natjecanju. 

Natjecati će se po dvoje najboljih učenica i učenika s prethodnih devet kvalifikacijskih natjecanja, odnosno ukupno 18 djevojčica i 18 dječaka iz osnovnih škola Vladimira Nazora Pazin, “Vazmoslav Gržalja” Buzet, Šijana Pula, Matije Vlačića Labin, “Ivan Goran Kovačić” Čepić, Vladimira Nazora Potpićan, Petra Studenca Kanfanar uključujući i PŠ Sošići i Jože Šurana Višnjan – PŠ Vižinada.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital