Gradonačelnik primio juniorske prvake BK Pazina

Objavljeno: 30. srpnja 2018. u kategoriji

U Lovranu se od 18. do 22.srpnja 2018 održalo prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore u boćanju, na kojem je prvog dana na rasporedu bio Kup Hrvatske za juniore i juniorke kojeg su osvojili boćari BK Pazin. Nakon što su u polufinalu pobijedili riječki Vargon, mladi su Pazinjani u finalu sa 5:4 savladali selekciju Dubrovačko-neretvanske županije. Tim povodom gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić sa suradnicima organizirao je prijem 30. srpnja 2018 za mlade boćare Pazina u prostoru male vijećnice Grada Pazina.

Prijemu je prisustvovala ekipa koja je osvojila 1. izdanje Kupa Hrvatske za juniore i juniorke, u sastavu Filip Matijašić, Dajan Jurman, Frančesko Guštin i Martin Štihović dok je igrač Adrian Radola bio opravdano odsutan. Prijemu su prisustvovali trener Valter Ivančić i predsjednik kluba Lucijan Ujčić. Gradonačelnik je razmijenio dojmove sa igračima oko turnira, te im uručio prigodne poklone.

Ističemo kako su istarski boćari i boćarice osvojili su ukupno devet medalja na petodnevnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u svim disciplinama koje je odigrano sa središtem događanja u Lovranu.

Prvo ime istarskog boćanja na državnom prvenstvu svakako je bio Filip Matijašić (Pazin) koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično, uz koje je osvojio još tri brončane medalje, u parovima i štafetnom izbijanju zajedno sa klupskim kolegom Dajanom Jurmanom, te u bližanju i izbijanju u krug. Jurman je uz to osvojio još dva brončana odličja, u brzinskom i preciznom izbijanju, a kolekciju istarskih muških kolajni upotpunio je Đordano Ferenac (Istra Poreč) sa broncom u disciplini pojedinačno klasično.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital