Gradski stadion je nova lokacija za Hitnu helikoptersku službu

Objavljeno: 11. srpnja 2024. u kategoriji

Grad Pazin uključio se u projekt Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i u Ulici Gradskih igrališta uredio pristup za sletno mjesto na Gradskom stadionu za Hitnu helikoptersku medicinsku službu kako bi Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, u slučajevima kada je to potrebno, mogao pozvati HHMS iz Primorsko goranske županije.

U tu svrhu napravljena je rampa za prilaz i postavljena barijera kako bi se osigurao nesmetan prolaz vatrogasnog vozila i vozila hitne medicinske pomoći prema sletnom mjestu.

Tim hitne medicinske službe po dolasku na mjesto intervencije zbrinjava pacijenta i procjenjuje postoji li potreba za aktivacijom tima HHMS. Do sada je u Istri registrirano desetak sletnih mjesta odobrenih od jedinica lokalne samouprave.

Primarna uloga Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) je osigurati hitnu medicinsku skrb životno ugroženim pacijentima na području Republike Hrvatske. HHMS omogućava kvalificiranom medicinskom osoblju brz pristup kritično bolesnim i/ili ozlijeđenim pacijentima, postavljanje dijagnoze i provođenje hitnih medicinskih postupaka na mjestu intervencije te njihovo zbrinjavanje tijekom žurnog prijevoza u bolnicu.

Baza HHMS u Rijeci (Krk) nadležna je za 4 županije uključujući i Istarsku županiju.

Uređena lokacija za Hitnu helikoptersku službu – Pazin.hr

https://www.hhms.hr/

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital