Gradu Pazinu dodijeljeno 390.000,00 kn za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta

Objavljeno: 12. siječnja 2021. u kategoriji

Početkom  2020. godine, Grad Pazin izvršio je prijavu projekta izgradnje Pomoćnog nogometnog igrališta na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020.
Javni poziv, koji je zbog pandemije koronavirusa bio zaustavljen, ponovo je pokrenut u srpnju te je 24. prosinca 2020. dopunom odluke Ministarstva turizma i sporta godine Gradu Pazinu dodijeljeno 390.000,00 kuna.

Dodijeljena sredstva koristit će se za nabavu zaštitne mreže visine 6 metara i ograde prema dvorani.

Inače, projekt pomoćnog nogometnog igrališta definiran je Strategijom razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina za razdoblje 2017. do 2021. i kao takav od iznimne je važnosti za Grad Pazin i za sve sadašnje i buduće korisnike gradskih sportskih sadržaja pogotovo u dijelu poticanja participacije u sportu i rekreaciji odnosno omogućavanju „Sporta za sve“.

Izgradnja nove infrastrukture pridonijet će kvaliteti i raznovrsnosti nogometnih treninga i provođenja sportskih programa, tjelesne nastave, povećanju broja djece koja bi se bavila sportom s većom ponudom nastavnih i izvannastavnih aktivnosti te razvoju i unapređenju tjelesnog zdravlja kod djece, istaknuo je ljetos gradonačelnik Krulčić.

Podsjećamo kako u dijelu financiranja, uz ova sredstva, na temelju suglasnosti Grada Pazina, tvrtka Pazin sport d.o.o. kreditno se zadužila za 2,5 milijuna kuna, a Nogometni savez županije Istarske sufinancirao je izgradnju s 601.468,86 kuna.

Dopuna Odluke o raspodjeli dodatnih financijskih sredstava za sufi. izgradnje u 2020. godini

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital