Humanitarni maraton „1-2-3 kreni i ti“!

Objavljeno: 25. svibnja 2017. u kategoriji

U subotu 27.05.2017. paraplegičar i hrvatski paraolimpijac Gracijano Turčinović na handbike-u će u pratnji biciklista povodom Dana Grada Pazina odvoziti maraton kojim će povezati sve općine Pazinštine i Grad Pazin.

Maraton će startati u Lupoglavu u 7,00 sati. Slijedi put preko Buzeta (oko 8.00 sati), Motovuna (oko 10.00 sati), Karojbe (oko 11.30 sati), Tinjana (oko 13.00 sati), Sv. Petra u Šumi (oko 14.00 sati), Gračišća (oko 15.30 sati) do Pazina. U Pazinu pred Društvenim centrom Veli Jože u 17,00 sati pozivamo bicikliste i atletičare, sportaše i rekreativce da se pridruže Gracijanu na revijalnoj utrci na posljednjoj dionici Pazin-Cerovlje-Pazin. Cilj maratona biti će na pazinskom Trgu slobode oko 18,30 sati gdje će se prirediti svečani doček maratonaca i sportaša.

2009. godine Gracijano Turčinović je povodom Dana Grada Pazina poduzeo jedinstveni pothvat nazvan „1-2-3 KRENI I TI!“. U jednom je danu u pratnji nekolicine biciklista odvozio maraton kojim je povezao sve Općine Pazinštine i Gradove Pazin i Buzet sa ciljem na pazinskom gradskom trgu gdje su ga između ostalih dočekali i gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić i ondašnja predsjednica HSUTI Mirjana Dobranović. Tijekom ovog maratona Turčinović s pratnjom se zaustavljao u svim Općinama na svojoj trasi gdje se susretao s učenicima tamošnjih škola i građanima dio kojim mu se pridružilo na dijelu njegovom pothvata. Na posljednjim dionicama maratona Pazin-Cerovlje-Pazin pridružili su mu se i brojni pazinski atletičari i biciklisti.

Nakon 8 godina Turčinović će ponoviti ovaj svoj hrabri pothvat želeći još jednim ukazati na važnost sporta i rekreacije za zdrav i kvalitetan život kako osoba s invaliditetom, tako i zdravih osoba.

U ovaj su projekt uključile i druge udruge s kojima DOSTI Pazin redovito surađuje: SD Trickeri Pazin, MTB Istra Pazin, BK Sv. Petar u Šumi, a očekujemo i uključenje brojnih građana, sportaša i rekreativaca.

Gracijana i njegovu pratnju u kojoj će biti Armando Turčinović, Aldo Srblin, Raul Polić i Kamenko Opatić možete dočekati i u svom mjestu na trasi maratona i dio puta otrčati ili biciklirati s njima.

Ovaj projekt provodi DOSTI Pazin sa suradnicima uz financijsku potporu Grada Pazina. Medijski pokrovitelji su Radio Istra i Radio Pula, a glavni sponzor je Bina-Istra.

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital