Istarski ligaški tjedan

Objavljeno: 26. rujna 2017. u kategoriji

Boćarice pulske Nove Verude osvojile su prvi bod u Hrvatskoj ženskoj ligi nakon godine i pol dana, 14 uzastopnih poraza, odnosno još od pretprošle sezone 2015/16. Zanimljivo je da su i tada, kao i u zadnjem kolu remizirale s istim suparnikom, Marinićima. Jedina je razlika u tome što su prije godinu i pol Puljanke bod osvojile u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, dok su ovoga puta isti uspjeh ponovile na gostovanju.

Labin je pak lako, s uvjerljivih 20:4 upisao i treću osvosezonsku pobjedu, nad riječkom Drenovom, te se učvrstio u vodstvu na čelu prvenstvene ljestvice, jedini sa stopostonim učinkom, s obzirom na to da su u prvom velikom derbiju sezone Komiža i Čavle škola boćanja remizirali (12:12). U sljedećem kolu Labinjanke iščekuje veliko iskušenje i gostovanje u Komiži na otoku Visu, dok Nova Veruda ide na put bez nade, u goste Čavlima ŠB.

Funtana je slavila pobjedu 14:8 na drugom uzastopnom gostovanju u Drugoj HBL sjever, prvom kod novajlije u ligi Veterana Vuke koji za sada ne uspjeva pratiti korak s ostatkom ligaške karavena i jedini još ni boda nije osvojio. No valja istaći da su u svim disciplinama u kojima se boće igraju i po podu domaćini s Funtanjanima podjelili bodove 8:8, dok su gosti dobili sve tri igre u tehničkim disciplinama što je presudili pobjednika. Najučinkovitiji su u redovima Funtane bili Ivan Liović i Elvis Barbaro koji su sudjelovali u osvajanju maksimalnih šest poena. Funtana u sljedećem kolu ugošćuje vodećeg Lovrana koji je u derbiju prošlog kola sa visokih 19:3 kod kuće pobijedio riječkog Maria Gennaria. 

U Trećoj HBL zapad Lindar je u drugom uzastopnom susretu kod kuće slavio i drugu pobjedu, ovoga puta u dvorani pazinskog Boćarskog centra “Aleksandar Anzur” s uvjerljivih 20:2 savladavši Kastva, te se promaknuo u trenutno najboljeg istarskog trećeligaša na vrlo visoko 2. mjesto na prvenstvernoj ljestvici. Kolo su obilježili i prvi osvojeni bodovi Ročkog Polja i Labina. I dok je Ročko Polje u dvorani u Kozarima slavilo pobjedu nad u tom trenutku vodećim Kukuljanovim 14:8, Labinjani su na gostovanju u riječkom boćarskom domu na Podvežici remizirali (11:11) sa Trstenom iz Njivica sa otoka Krka, te su i dalje ostali zakovani za začelje poretka. Umag i Ladići su nastavili u ritmu: kod kuće pobjeda – u gostima poraz, pa su tako Umažani sa tijesnih 12:10 kod kuće slavili nad riječkim Zametom, dok su Ladići istim rezultatom izgubili u gostima od riječkog Lučkog radnika, jedinog kluba lige koji nakon četiri odigrana kola ima maksimalan učinak. U sljedećem kolu dva su istarska derbija na programu, Labin – Umag i Ladići – Lindar, dok Ročko Polje ide u goste Zametu.

U derbiju Prve A IBL vodeći i dalje stopostotni Vodnjan je bez Denisa Peršića na gostovanju sa 15:7 pobjedio Divšiće Kompaniju Tešić koji su igrali bez Milana Celije, te je još više učvrstio svoje vodstvo na ljestvici. Naime, prvak Valtura i Svetvinčenat tek trebaju odigrati međusobni susret kola, u utorak, 26. rujna 2017. godine s početkom u 18 sati. Prvu pobjedu sezone ostvario je i pulski Uljanik Standard koji je kod kuće sa 16:6 savladao novajliju u ligi Selca Bračanu tako da u ligi više nema klubova bez bodova. Selca Bračana – Valtura najzanimljiviji je susret sljedećeg kola.

U Prvoj B IBL, barem privremeno, dok zaostali susret u ponedjeljak, 25. rujna 2017. ne odigraju Istra Kozari i Červar, na vrh se bez poraza probio Vrh. U Drugoj IBL sjever kolonu predvodi jedina neporažene Montižana, no u zadnja dva kola najveći posao je napravio Roč koji je svoj prve dvije pobjede sezone ostvario na gostovanjima u Dajli (12:8) i Oslićima (13:7). U Drugoj IBL jug dvije tijesne pobjede 11:9 nad Brajkopom i Stepčićima je ostvarilo Rovinjsko Selo i preuzelo čelnu poziciju na ljestvici. Montižna – Oslići najzanimljiviji je drugoligaški susret sljedećeg kola. 

U Trećoj IBL Pula Veruda i Rakalj su zadržali stopostotni učinak na čelu ljestvice, dok je kišna nedjelja odgodila većinu susreta u ostale tri skupine Treće IBL za srijedu.

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital