Ivan Bašić iz pazinskog BK TNT treći u slovenskom Unior Downhill Cupu

Objavljeno: 15. studenoga 2017. u kategoriji

 

Proteklog se vikenda, u organizaciji Kolesarke zveze Slovenije, slovenskog biciklističkog saveza, održala svečana dodjela priznanja najboljima u brdskom biciklizmu u 2017. godini. U disciplini spust, natjecatelji su skupljali bodove u otvorenom kupu pod nazivom Unior Downhill Cup. Kup se sastojao od pet utrka koje su se održale na Lošinju, u Kranjskoj Gori, Cerknom, na Soriškoj Planini i u Mariboru. U kategoriji U19, Ivan Bašić iz pazinskog kluba TNT, prikupio je 413 bodova, što je bilo dovoljno za treće mjesto u kupu. Rudi Pintar (Sinter Brakes Team) primio je priznanje za drugo mjesto, a Matic Kokelj (KK Wolf Racing Team) sa 593 boda za prvo mjesto u kupu.

Ivan Bašić kaže kako je ovogodišnju natjecateljsku sezonu najbolje odradio. “Sretan sam i ponosan primljenim priznanjem, koje mi je veliki poticaj za sljedeću sezonu, kada prelazim u Elite kategoriju. Već sam počeo s treninzima i pripremama, pa se nadam da će i dogodine rezultati biti dobri. Zahvaljuem se na podršci kroz cijelu sezonu Smart Growu, Bajkmaniji, Biciklističkom Savezu Istre, Rockwoolu, Zajednici sportskih udruga Grada Pazina i Surf & Bike Shopu Istra. Bez njihove sponzorske podrške rezultati sigurno ne bi bili tako dobri.”

Ivan je član i Hrvatske reprezentacije u spustu, pa će tako dolazeću sezonu započeti u travnju 2018. godine utrkama europskog kupa u Mariboru i utrkom svjetskog kupa na Lošinju. “Veselim se utrci na Lošinju, jer je to po prvi puta da se u Hrvatskoj održava utrka svjetskog kupa! To će biti poseban doživljaj voziti pred domaćom publikom, a očekujem i mnoštvo navijača i prijatelja. Cilj mi je odvoziti najbolje što mogu, pokušati kvalificirati se za finalnu vožnju, i zabaviti se” kaže Ivan.

Osim Kolesarke Zveze Slovenije, očekuju se i dodjele priznanja matičnog saveza – Biciklističkog Saveza Hrvatske. U tijeku je zbrajanje bodova za Hrvatski kup, čije službene rezultate očekujemo uskoro.

Izvor: BK TNT Pazin

 

 

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital