Mići i zdravi biti

Objavljeno: 13. rujna 2017. u kategoriji

Zajednica sportskih udruga Grada Pazina sa parterima Športsko rekreativni klub Vita, Pazin sport d.o.o. i dječjim vrtićem Olga Ban Pazin započinje mali projekt „ MIĆI I ZDRAVI BITI“.  Projekt je sufinanciran od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva  iz sredstava Fonda gradova i Općina.

Projektom se nastoji djecu uključiti u sport i edukaciju za bavljenje sportom od njihove najranije dobi kako bi se istaknule prednosti bavljenja sportom za njihovo zdravlje i život. Na taj će se način u kasnijim školskim godinama života djeca više baviti sportom, uključivati se u sportske udruge, baviti se sportom rekreacijski i/ili natjecateljski, doprinijeti poboljšanom zdravlju i svim koristima koje sport donosi.

Izravni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su djeca odgojne skupine Zujalice dječjeg vrtića Olga Ban Pazin. Sportske aktivnosti obuhvaćene ovim projektom su sportske aktivnosti za razvijanje motoričkih sposobnosti, sportske aktivnosti trčanja, sportske aktivnosti igara, sportske aktivnosti štafeta, sportske plesne aktivnosti, sportske aerobne aktivnosti, te sportske aktivnosti savladavanja različitih sportskih poligona. Sportske aktivnosti će se održavati u Školsko gradsko sportskoj dvorani i vanjskim sportskim terenima – Gradski stadion.

Voditeljima sportskih aktivnosti koji sudjeluju u provođenju ovoga projekta, navedene aktivnosti pomoći će im u zagovaranju daljnjih potreba za sportskom pripremom u najranijoj dobi djece, te povećati znanje u provedbi sportskih aktivnosti.

Provođenjem svih aktivnosti, i same sportske udruge će biti prepoznatljive i dostupnije potencijalnim korisnicima, od kojih se ističu djeca i mladi.

Sportske aktivnosti započele su u utorak, 12.09.2017. godine i održavat će se sve do 30.11. 2017. godine, svaki utorak i četvrtak.

 

 

 

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital