NAJAVA | Pazinka-Jadran | Pojačana Pazinka i probuđeni Jadran sutra igraju novi istarski derbi u ligi

Objavljeno: 6. listopada 2017. u kategoriji

 

Treći i posljednji istarski derbi ove godine u Trećoj HNL Zapad igra se ove subote, 07.10 od 15:30 na stadionu u Pazinu. Gostuje Jadran koji se razvidno diže u formi kao uostalom i domaćin.

Prvi odlomak pred utakmicu zaslužuje Ben Gasser, bivši igrač NAC Brede, Vitessea i Slovana iz Bratislave koji je, eto, nekako osvanuo u Pazinu.

Trener Mirko Matika taj transfer objašnjava:

“Ja sam rekao i početkom sezone da nam nedostaju još tri igrača. Uz mlađeg Lepinjicu, stigao je preko jednog cijenjenog menadžera i Slovenac Gasser koji je ostao bez profesionalnog angažmana, ali i 19-godišnji Talijan Andrea Re koji je dijete Genoe, a koji je u protekle dvije sezone igrao Serie D. Ipak, njega nismo uspjeli registrirati za sutrašnju utakmicu.”

Nakon dvije pobjede, kao uz Bronhi, lakše se diše: “Naravno da je lakše radit nego što je prije bilo, ali govorio sam da će rezultati doći, samo da nastavimo biti ozbiljni”, rekao je Matika pa se osvrnuo na sutrašnji derbi:

“To su uvijek specifične utakmice, kao protiv Rudara ili lani protiv Rovinja. Vjerujem da će odlučiti momentalna inspiracija pojedinaca jer oni i mi imamo niz kvalitetnih igrača koji mogu riješiti susret u svakom trenutku.” Tea Krajcara nema sigurno zbog crvenog kartona, a upitni su Toni Pinčan i Nikola Ivetac.

Jumićeve eventualne “glavobolje” sigurno su uzrokovane odsustvima. Ereiz, Banić i Đurić sigurno neće biti u sastavu, a upitan je i kapetan Dujanić. Bez obzira na to, atmosfera je sjajna:

“Pa dogodilo se ono što smo i predviđali početkom priprema. Znali smo da nas čeka težak početak, sedam-osam igrača koji su odradili pripreme bili su i umorni, a širinu nismo imali. Sada smo dobili i nju, ali i svježinu, sanirali ozljede neke i eto nas tu gdje jesmo.”

O protivniku samo najbolje: “Pazinka je u Pazinu uvijek opasna. Imali su svoje razloge zašto su bili bez bodova, ali vidim da su poradili na pitanju pojačanja, pa očekujem tešku i tvrdu utakmicu, u kojoj ćemo dati sve od sebe da bodovi odu u Poreč.”

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital