NAJAVA | Pazinka – Vrbovec | Funčić: Sigurno nas čeka teška utakmica

Objavljeno: 10. studenoga 2017. u kategoriji

Bod kod Vinogradara nije Pazinki donio mnogo na ljestvici, ali jest s psihološke strane – dojam da mogu igrati protiv svakoga u ligi. Na kontu je 14 bodova i susret protiv Vrbovca je vrlo bitan za daljnji tijek sezone.

Naime, pobjeda bi Pazinjane malo udaljila od brige oko ostanka u ligi, a sve osim nje ostavilo bi naviku „provjeravanja“ ostalih rezultata konkurenata. Međutim, teško je naglasiti koliko je Vrbovec trenutno opasan.

U posljednjih pet kola izgubili su samo na Krku, a u tom periodu osvojili su čak deset bodova pa u Pazin dolaze kao peta momčad lige. Zbog svega toga, gosti nisu bez izgleda. Pogotovo kada se zna da domaćin ne smije računati na Tea Krajcara i Bena Gassera.

Atmosfera u pazinskim redovima je sjajna, o čemu svjedoči i izjava prvog vratara Roberta Funčića koji se vraća nakon odrađene pauze zbog kartona: „Nemoj me pitati za izjavu, ni ne znam hoću li braniti“, kaže popularni Funjo sa smiješkom, referirajući se na sjajnu izvedbu njegovog mladog kolege Mladena Denića u prošlom kolu pa nastavlja: „Jako mi je drago da je Denić bio odličan, pogotovo zbog njega i njegovog samopouzdanja.“

Funčić upozorava na subotnji ispit: „Sigurno nas čeka teška utakmica. Protivnik je kvalitetan, ali mi smo u dobrom nizu što nas ne smije nimalo zavarati i ne smijemo se ni sekunde opustiti. Domaće utakmice moramo nastojati pobijeđivati da se izvučemo još malo prema sredini ljestvice, u mirnije vode. Isto želim Rudaru i Jadranu, mirnu sezonu do kraja.“

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital