Odigran nogometni turnir povodom Rujanskih svečanosti

Objavljeno: 11. rujna 2018. u kategoriji

Povodom ˝Rujanskih svečanosti˝, u Pazinu je održan 3. nogometni turnir 25. rujna. Međunarodni je to turnir, organiziran u suradnji Nogometnog središta Pazin i Nogometnog kluba ˝Pazinka˝, pod pokroviteljstvom Grada Pazina i Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, u kojem su sudjelovale 4 ekipe kadetskog uzrasta. Uz istarske timove, na pazinskom su stadionu zaigrale i dvije talijanske ekipe.

Prije samog početka turnira Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, primio je predstavnike svih četiri ekipa, te nakon ugodnog razgovora i podjela prigodnih autohtonih poklona, uputili su se na otvaranje turnira ispred Pazinskog Spomen doma, gdje su ih dočekale Žminjske mažoretkinje, koje su svojim lijepim nastupom obogatile ceremoniju otvaranja turnira.

Nakon odigravanja dva polufinala, finalni su susret naposlijetku izborile obje domaće momčadi, Nogometno središte ˝Pazin˝ i Nogometno središte ˝Sjeverna Istra˝, a pobjedu je uvjerljivo odnijela ekipa Pazina rezultatom 6:0. Talijanske su momčadi odigrale susret za treće mjesto u kojem je A.S.D Villa svladala ekipu San Luigi.

Na dodjeli nagrada i pehara u restoranu ‘Pod Lipom’, dobili su svoja priznanja i najbolji pojedinci, pa za najboljeg igrača turnira proglašen je Terlević Masimo iz selekcije središnje Istre, najbolji strijelac bio je Ravlić Luka iz selekcije nogometnog središta sjeverne Istre, dok je titulu najboljeg vratara odnijo Valent Matteo iz ASD Villa.

S talijanskim klubovima već duži niz godina postoji izvrsna suradnja, a međusobni prijateljski susreti i turniri postaju sve češći. Pazin se još jednom pokazao kao izvrstan domaćin, na zadovoljstvo gostujućih ekipa.

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital