Odigrane prve dvije discipline na Juniorskom prvenstvu Hrvatske u boćanju

Objavljeno: 24. srpnja 2017. u kategoriji

Mladi istarski boćari osvojili su tri medalje u do sada okončane prve dvije discipline na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se od 19. do 23. srpnja 2017. godine odigrava sa središtem događanja u Ročkom Polju.

Vedran Glavić, juniorski reprezentativac kluba domaćina Istra Aluminija, postao je državni prvak u bližanju i izbijanju u krug okončavši prvenstvo sa svih pet pobjeda u kojima je uvijek ostvarivao najmanje 20 punata.

U finalu je Glavić pobjedio najugodnije iznenađenje prvenstva, najboljeg hrvatskog kadeta Lovru Šipeka, člana Svetog Jakova iz Jadranova, ostvarivši pritom i najbolji rezultat prvenstva (26:11). Nakon Šipeka, još jedno veliko iznenađenje prvenstva, također kadet Karlo Pavletić iz domaćeg Istra Aluminija, osvojio je brončano odličje savladavši u susretu za 3. mjesto takođr brončanog, juniorskog reprezentativca Karla Šabana (Sv. Jakov) (14:13).

Od ostalih istarskih boćara Dajan Jurman (Pazin) je zauzeo 9., Patrik Šestan (Older, Cerovlje) 11., Filip Matijašić (Pazin) 13., a Adrian Radola (Hrboki) 14. mjesto.

U štafetnom izbijanju titulom prvaka Hrvatske okitili su se reprezentatici, Čepljan Mateo Načinović i Dario Juričić (Vargon, Rijeka) koji su u obje serije izbijanja bili najbolji i jedini u oba navrata pogađali više od 40 boća, a u finalnoj seriji su zlatnu kolajnu potvrdili sa rezultatom 44/56. Srebrne medalje osvojili su Vedran Glavić (Istra Aluminij) i Filip Šerić (Pula) koji su u finalnoj seriji za jedan pogotak (37/54) bili bolji od trećeplasiranih i brončanih Luke Gašpara (Ploče) i Matka Pende (Komolac) (36/55), dok su 4. mjesto i također broncu osvojili Stipe Pivčević i Duje Pirić (Nada, Split) (31/49).

Od ostalih istarskih boćara Dajan Jurman i Filip Matijašić (Pazin) su zauzeli 5. mjesto, a Patrik Šestan (Older, Cerovlje) i Andy Milotić (Kompakt, Pazin) 13. mjesto.

Natjecanju u štafeti prethodilo je svečano otvorenje prvenstva kojeg su izvrsno suorganizirali Boćarski klub Istra Aluminij i Zajednica boćarskih klubova Grada Buzeta, vrijedni boćarski volonteri s područja cijele Buzeštine i članovi njihovih obitelji. Uz prigodan zabavni program prvenstvo je svečano otvorio buzetski gradonačelnik Siniša Žulić u nazočnosti brojnih uzvanika i gostiju među kojima su između ostalih bili i Franko Baxa, načelnik susjedne Općine Lupoglav na čijem se novoizgrađenom boćalištu prvenstvo također odigrava, te dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić.

 

Više na http://www.bocanje-ibs.hr/?idclanka=1166

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital