ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA, VELIKE NAGRADE PAZINA – KOMPAKT KUP

Objavljeno: 18. srpnja 2018. u kategoriji

 

U utorak 17. srpnja je u boćarskoj dvorani centra „Aleksandar Anzur“ u Pazinu održana press konferencija povodom desetog izdanja velikog međunarodnog boćarskog turnira u parovima „Velika nagrada Pazina – Kompakt Cup“.

Konferenciju je otvorio Jelisije Jovičić koji je iskoristio prigodu da čestita „Vatrenima“ na iznimnom sportskom uspjehu pa onda rekao: „Osim iz Hrvatske, svake godine dolaze  boćari iz Slovenije, Italije, Srbije, Crne Gore, BiH, a ove godine već imamo i jednu prijavu iz Luksemburga.“ Turnir se održava 04. i 05. kolovoza, u sklopu Rima, velike pučke fešte u Pazinu.

Na turniru mogu učestvovati svi: „Nema nikakve diskriminacije, tko god se želi prijaviti, to može napraviti, s time da smo omogućili neplaćanje kotizacije mlađima od 18 s područja Pazina i Pazinštine, ali i nešto nižu cijenu boćaricama koje će moći igrati turnir za 150 kuna, dok će seniori standardno platiti 220 kuna. Svima osiguravamo neograničene količine vode, a u kotizaciju je uključen i jedan ručak.“

Prijave se zaprimaju do srijede, 01. kolovoza do 18 sati kada se održava javni ždrijeb, ponovno u dvorani centra „Aleksandar Anzur“. Ponovno se očekuje od 80 do 90 parova, s time da je želja „probiti“ i trocifrenu brojku. Na lanjskom izdanju bilo je 89 parova.

Kao i uvijek, turnir će se igrati na više igrališta Pazinštine, kao što su Cerovlje, Oslići, Pazinski Novaki, Brajkovići, Potpićan, Sveti Petar u Šumi i još poneki, ovisno o broju parova. Nagradni fond je ostao 25 tisuća kuna, a prijave za turnir moguće je izvršiti ovdje, putem ove web stranice, mailom na: info@vnpazina.eu ili putem telefona 092 255 593 (Damir Brozan) i 091 510 3128 (Jelisije Jovičić).

Prvaci će kući odnijeti deset tisuća kuna, a viceprvaci pet, dok će trećeplasirani osvojiti tri tisuće kuna, a četvrtoplasirani kući nosi tisuću kuna. Četvrtfinalistima će pripasti po 500 kuna, a svi koji ispadnu u osmini finala dobiti će povrat kotizacije.

Također, svi parovi koji stignu do osmine finala zaslužiti će svoje medalje, a veliki prijatelj pazinskog turnira Mauro Bravar iz Verone osigurao je tri pehara, za najboljeg boćara turnira, ali i za najmlađeg i najstarijeg sudionika turnira. Isto tako, za sve one koji izbore osminu finala u subotu navečer, organizatori su osigurali smještaj kako bi u nedjelju četvrtfinale dočekali što odmorniji.

Na press konferenciju su ispred organizatora bili Damir Brozan iz tvrtke Kompakt, predsjednik boćarskog saveza Pazina Jelisije Jovičić, predsjednik Sportske zajednice Lucijan Ujčić, direktorica tvrtke Pazin Sport, Samanta Grizila te Patrick Rabar, tajnik Sportske zajednice Grada Pazina.

Za kraj se okupljenima obratila Samanta Grizila, direktorica Pazin Sporta koja je rekla: „Ovo je jedna velika međunarodna manifestacija koja se održava već po deseti put te time doprinose obilježavanju blagdana Rima. Također, ova je manifestacija poveznica sa Strategijom razvoja sporta Grada Pazina koja velikim dijelom predviđa i potiče boćanje kao gradsku tradicijsku baštinu. Moramo napomenuti i kako nas u kolovozu očekuje još jedna značajno boćarsko događanje, a to je Petoboj nacija koji se održava od 16. do 19. kolovoza.“ Sve dodatne informacije o turniru možete pronaći na službenoj stranici.

Izvor: www.istrasport.eu

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital