Održano finalno natjecanje projekta Boćajmo u školi Istarske županije

Objavljeno: 2. lipnja 2017. u kategoriji

Projekt Istarskog boćarskog saveza pod nazivom Boćajmo u školi, koji, u suradnji s istarskim osnovnim školama, za cilj ima popularizaciju boćanja kod mladih Istre i privlačanje mladih da se bave ovim autohtonim istarskih sportom, ali i prenošenje te svojevrsne istarske kulturne vrijednosti na mlade, zaključio je svoj prvi olimpijski ciklus.

U Pazinu je naime, u dvorani Boćarskog centra “Aleksanda Anzur” održano veliko finale četvrte sezone Boćajmo u školi na kojem smo doznali najbolje za Istarsku županiju za 2017. godinu.

Na ovogodišnjem finalu se natjecao do sada najveći broj od čak po 22 učenica i učenika nižih razreda istarskih osnovnih škola, odnosno po dvoje najboljih učenika i učenica sa prethodno 11 održanih kvalifikacijskih natejcanja u Pazinu, Buzetu, Poreču, Kanfanaru, Valturi, Vižinadi, Labinu, Čepiću, Raši, Potpićnu i Nedešćini. Po prvi puta tako su se u projekt uključili mladi iz Raše i Nedešćine.

Natjecali su se mladi iz osnovnih škola Vladimira Nazora Pazin, “Vazmoslav Gržalja” Buzet, Šijana Pula – PŠ Valtura i Muntić, Matije Vlačića Labin, “Ivan Goran Kovačić” Čepić, Vladimira Nazora Podpićan, Petra Studenca Kanfanar, Ivana Batelića Raša, “Vitomir Širola – Pajo” Nedešćina, te Jože Šurana Višnjan – PŠ Vižinada.

Pod vodstvom nekada proslavljenog hrvatskog reprezentativca i dvostrukog svjetskog prvaka Valtera Ivančića i dopredsjednice IBS-a, europske viceprvakinje Tanje Grubiše finalisti su u Pazinu još jednom iskazivali svoje vještine bližanja i gađanja cilja malim boćama.

A finale je drugu godinu za redom pokazalo da boćarsku perspektivu očito ima Labinština jer oboje pobjednika kao i godinu ranije dolaze s tog područja, Emily Brajković iz Raše kod djevojčica i Noa Tončetić iz Potpićna kod dječaka.

Rezultati finalnog natjecanja:

UČENICE:

1. Emily Brajković, OŠ Ivana Batelića Raša

2. Antonija Pastorčić, OŠ “Vazmoslav Gržalja” Buzet

3. Nika Arman, OŠ Jože Šurana Višnjan – PŠ Vižinada

4. Ana Jedrejčić OŠ Vladimira Nazora Pazin

UČENICI:

1. Noa Tončetić, OŠ Vladimira Nazora Potpićan

2. Roko Jukić, OŠ Jože Šurana Višnjan – PŠ Vižinada

3. Leon Liović, OŠ Poreč

4. Nino Majcan, OŠ Vladimira Nazora Pazin

Najbolji na finalnom natjecanju, osim s peharima, nagrađeni su i s prigodnim nagradama, između ostalog besplatnim boravkom u tradicionalnom kampu Istarskog boćarskog saveza predstojećeg ljeta u Poreču. Svojom su nazočnošću finale uveličali pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, predsjednik Istarskog boćarskog saveza Franko Buda i predsjednik Boćarskog saveza Grada Pazina Jelisije Jovičić.

U projektu koji je osmislila dopredsjednica IBS-a Tanja Grubiša, a pretežno ga provodi školovani trener boćanja Valter Ivančić ove je godine aktivno sudjelovalo ukupno čak 309, a u protekle četiri godine ukupno 847 učenica i učenika nižih razreda istarskih osnovnih škola, odnosno do sada je u četiri godine održano ukupno 36 natjecanja.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital