Otvaranje projekta “Boćajmo u školi”

Objavljeno: 14. travnja 2016. u kategoriji

„Boćajmo u školi“

 

I ove će godine, treću sezonu za redom, Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza i Istarski boćarski savez prirediti projekt Boćajmo u školi s ciljem populariziranja boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje. Cilj je približiti boćanje onim najmlađim generacijama – osnovnoškolcima, koji se obično, na ovome projektu, veliki broj njih, prvi puta susreće sa boćom i boćanjem. Riječ je o svojevrsnim zabavnim igricama, odnosno kako ih naziva Istarski boćarski savez, boćarskim igricama, kroz koje mladi odnosno djeca stječu prva iskustva i susreću se sa temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem.

Prvo natjecanje iz ovogodišnje serije Boćajmo u školi otvara se danas u dvorani Boćarskog centra „Aleksandar Anzur“ u Pazinu, koji je uključen u ovaj projekt od samog početka, odnosno već treću godinu.

Na prvom natjecanju koje će se održati danas, će se pod vodstvom predsjednika Zbora trenera Istarskog boćarskog saveza i nekadašnjeg proslavljenog hrvatskog reprezentativca i dvostrukog svjetskog prvaka, Ivančić Valtera, u vremenu od 10.30 do 12 sati natjecati učenice i učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i njenih pripadajućih područnih škola.

Današnji susret počinje u Pazinu, a tu će i završiti obzirom da se finale odnosno završnica projekta održava također u Pazinu, u Boćarskom centru „Aleksandar Anzur“ i to 02. lipnja povodom obilježavanja Dana Grada Pazina. Projekt se osim u Pazinu, odvija i u drugim većim gradovima i manjim mjestima Istarske županije, i to Buzetu, Puli, Poreču, Labinu, Kanfanaru, Čepiću, Višnjanu i eventualno drugim mjestima koji će se uključiti u projekt. 

Nakon današnjeg otvaranja, održati će se još oko sedam kvalifikacijskih natjecanja, te će se najbolji od njih naći u finalu. Saznali smo od tajnika Istarskog boćarskog saveza, Klarić Kristijana, kako je glavna nagrada u završnici natjecanja, osmodnevni boravak u kampu Istarskog boćarskog saveza tijekom kolovoza. 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital