Otvorena dodatna svlačionica u Boćarskom centru ‘Aleksandar Anzur’

Objavljeno: 23. listopada 2018. u kategoriji

 

Početkom travnja, uspješnom prijavom na Program aktivne zajednice Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, uspjela je dobaviti sanitarni kontejner, koji služi kao svlačionica i sanitarni čvor, u vrijednosti od 139.475,25 kn. HOO sudjelovao je sa financiranjem 50% sredstava, odnosno sa 69.737,63 kn, dok su ostala sredstva osigurana kroz proračun Grada Pazina, a sredstva koja su bila potrebna za montažu i spoj tople veze između dvorane i nove jedinice, u iznosu od 50.000,00 kn, riješena su sponzorstvom i vlastitim radom.

Svlačionicu u sklopu svojih treninga i službenih utakmica, koristiti će svi boćarski klubovi u Pazinu, trenutno ima ih šest, a koristila se je i za potrebe međunarodnog turnira Petoboj nacija ‘A. Anzur – A. B. Lagier’ koji se održao u Pazinu od 17. do 19. kolovoza ove godine.

Moramo naglasiti uspješnu dugogodišnju suradnju između ZSU Grada Pazina i HOO koji je kroz svoje natječaje, sufinancirao kupnju dva kombi vozila vrijednosti 345.421,11 kn, koje svakodnevno koriste sportske udruge i klubovi Grada Pazina, rekao je Lucijan Ujčić dopredsjednik ZSU-a Grada Pazina.

Zahvaljujući potpori HOO-a, pazinska Boćarska dvorana s dvije potpuno opremljene svlačionice sada zadovoljava sve uvjete potrebne za održavanje svih vrsta natjecanja.

Svlačionica koja je izrađena i dostavljena od strane pazinske firme Ghia pro d.o.o., napravljena je na način da ima konstrukciju od pocinčanok čelika debljine 15/10, zidovi i krov napravljeni su od sendwich panela izrađeni od profiliranog lima poliuretanskom nezapaljivom pjenom. Podna obloga sastoji se od iverice debljine 18 mm prekrivena linoleumom. Vrata i prozori su od bijelog aluminijia sa izolacijskim sandwich panelom i staklom od 4 mm. Sanitarni kontejner dimenzije: 610 cm x 240 cm x h220 cm (14,6 m2), je opremljen sa jednom wc školjkom, tuš kabinom, pripadajućim bojlerom, dva lavandina i klima uređajem, koji služi za hlađenje i grijanje prostorije.


Pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač pohvalio je ZSU Grada Pazina koje je prepoznala pogodnosti natječaja HOO kojima poboljšava uvjete za rad svojih sportaša, izrazivši zadovoljstvo što sada pazinska Boćarska dvorana ima kvalitetnije uvijete za rad boćara. Zadovoljstvo ovim projektom, ali i suradnjom HOO-om izrazio je i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić uvjeren kako će nova svlačionica biti od velike koristi svim pazinskim boćarima, a pogotovo mladima kojih je sve više u ovom sportu i koji na natjecanjima redovito postižu dobre rezultate i visok plasman.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital