Ovaj vikend, 07.-08.11.2015. izložba gljiva u Školsko-gradsko sportskoj dvorani u Pazinu

Objavljeno: 5. studenoga 2015. u kategoriji

Ovaj vikend, subotu i nedjelju, 07.-08.11.2015. godine u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane održati će se izložba gljiva u organizaciji Istarsko mikološko-gljivarskog saveza. 

 

Nakon osnivanja Istarskog mikološko-gljivarskog saveza (IMGS), jedan od njegovih glavnih ciljeva u 2015. godini je organizacija prve jedinstvene izložbe gljiva u Istri. Gljivarske udruge/društva, članice IMGS-a, organiziraju izložbe gljiva lokalnog karaktera diljem Istre s ciljem promoviranja gljivarstva, edukacije i održivog odnosa prema prirodi i okolišu. Osnivanjem IMGS-a stvoreni su uvjeti za organizaciju prve zajedničke „Istarske izložbe gljiva“ u Pazinu koja će se održati 7.-8. studenog 2015. Cilj izložbe je promocija održivog gljivarstva, mikologije i rekreacije kroz edukaciju te društvena događanja. Na izložbi se planira prikazati oko 200 vrsta gljiva s područja Istre i susjednih regija. Tijekom izložbe biti će održana zanimljiva predavanja, a posjetiteljima će na raspolaganju biti stručnjaci koji će odgovarati na postavljena pitanja i educirati posjetitelje.
Organizator izložbe je Istarski mikološko-gljivarski savez. Suorganizatori izložbe su Hrvatski šumarski institut, Centar za općekorisne funkcije šuma „Josip Ressel“ te Udruga modelna šuma „Sliv rijeke Mirne“. Pokrovitelji izložbe su Istarska županija i Grad Pazin.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital