Ovogodišnji Istrakon u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu

Objavljeno: 22. ožujka 2018. u kategoriji

 

Istrakon, konvencija znanstvene fantastike i fantastike, održati će se od 6.4. do 8.4. 2018. na novoj lokaciji u prostorijama Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i pazinskoj školsko-gradskoj sportskoj dvorani, a glavna tema manifestacije je „Heroji“.

Suvremena opsesija herojima koji zauzimaju sve veće mjesto u popularnoj kulturi filmova, romana i video igara dala nam je izvrsnu priliku da se kroz ovogodišnju temu dotaknemo problematike heroja i kako su oni prikazani u znanstvenoj fantastici, fantastici i fikciji uopće, kako su se mijenjali kroz povijest, kakve osobe današnje društvo smatra herojima i mogu li se heroji gledati kao ogledalo poželjnih vrijednosti unutar društva.

Kroz predavanja i zabavni program pokušati ćemo približiti posjetitelje herojima iz priča, mitova i stvarnog svijeta, a kroz igre će posjetitelji moći i sami pokazati vlastite herojske atribute i vještine. Ne mislimo se ograničavati samo sa glavnom temom tako da smo sigurni da će svatko moći pronaći nešto zanimljivo u programu ovogodišnjeg Istrakona.

Više o Istrakonu može se pronaći na službenoj facebook stranici Istrakona: www.facebook.com/Istrakon.

 

Izvor: ipazin

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital