Pazin dokazao da je grad košarke pobjedom kadeta nad Zadrom od 90-76

Objavljeno: 19. siječnja 2018. u kategoriji

Zadar je stvorija košarku, ali pobjedom nad Zadrom pazinski kadeti su pokazali da je i njihov Pazin grad košarke! Odlično su Pazinci krenuli u utakmicu i nakon jedinog vodstva Zadra od 2 – 0 već nakon prve četvrtine imali 34 -25 uz gledljivu igru nošeni bodrenjem svoje vjerne publike. U cijeloj utakmici (osim u trećoj četvrtini kada su Zadrani došli na 34-31) više nisu dozvolili Zadranima da se vrate, a najuvjerljivije vodstvo domaćina bilo je 78-59.

Najbolju valorizaciju imao je ponovno Gvido Guštin, ali su ga slijedili dirigent Luka Zajc, te Gustovarac, Kajtazović, Fabris i Marko Krulčićsvi sa valorizacijom iznad osam što govori o kolektivnoj igri cijele pazinske ekipe.Kod Zadrana najbolji Brala, pratili su ga u valorizaciji Manojlović i Ninčević, ali nedovoljno za pobjedu u srcu Istre.

Trener KK Pazin Dario Lukšić:

Čestitke našim dečkima na prikazanoj igri, čestitke zaslužuje i ekipa Zadra, ovaj puta smo mi bili nešto bolji. Vidjelo se da smo se oslobodili grča kojeg smo imali u prvoj utakmici.  Veliko hvala sjajnoj publici! Liga ide dalje mi ćemo pokušati i dalje kvalitetno prezentirati pazinsku i istarsku košarku, te naš grad Pazin i Istarsku županiju!

Trener KK Zadar Marko Selin:

Čestitam kolegi Lukšiću i ekipi na apsolutno zasluženoj pobjedi. Pratim nekoliko godina ovu pazinsku generaciju košarkaša i u potpunosti mi se sviđa kako se ponašaju i igraju. Za nas je bio katastrofalan ulazak u utakmicu kada smo u prvoj četvrtini primili 34 koša, što je možda bila posljedica i puta i dijelom potcijenjivanja. Drago mi je da se i u relativno manjim sredinama jako dobro radi! Žao mi je zbog poraza, ali nama je ovo velika škola za naše mlade igrače i dokaz da postoje odlične ekipe diljem lijepe naše!

 

Izvor: ipazin

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital