Pazin i ove godine domaćin Festivala hrvatskih kazališta amatera

Objavljeno: 16. svibnja 2016. u kategoriji

Grad Pazin i ove je godine domaćin 1. dijela 56. izdanja državnog Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Pazin i Maistre d.d.

 Više od 250 zaljubljenika u kazališnu umjetnost stati će na scenu pazinskog Spomen doma i pružiti pazinskoj publici bogati kazališni program.

Tijekom tri dana, od 20. do 22. svibnja, imat ćemo priliku besplatno pogledati čak 12 izvrsnih predstava, koje su u konkurenciji od čak 180 prijavljenih skupina, odabirom izbornika Festivala izborile nastup na ovogodišnjem Festivalu.Kazališta i kazališne skupine iz Rijeke, Bjelovara, Đurđevca, Čakovca, Viljeva, Požege, Novog Marofa, Tuhlja, Jastrebarskog, Zeline, Vinkovaca i Siska izvest će predstave različitih poetika. Program nudi predstave za svačiji ukus, a pazinske mališane razveselit će čak tri izvrsne dječje predstave: MALA SIRENA u izvedbi Bjelovarskog kazališta, baletna predstava ČAROBNI DJEČJI KUTAK Baletnog studija Jastrebarsko, te ALISA, plesna predstava prema bajci Alisa u zemlji čudesa u izvedbi Plesnog i baletnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska.

Pozivamo publiku da se nasmije uz izvrsne komedije PROBUDI SE KATO Milana Grgića u izvedbi Dramske družine KUD-a „Naša lipa iz Tuhlja“, komediju AUDICIJA Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA, komediju TEŠTAMENAT prema tekstu Pere Budaka u izvedbi Kazališta Nova scena iz Vinkovaca te vodvilj Francisa Vebera VEČERA SA CAREM u izvođenju Gradskog kazališta Đurđevac.

Kazališna grupa Viktora Cara Emina iz Rijeke izvest će farsu Luka Paljetka: GOVORI MI O AUGUSTI, Dramska sekcija KUD-a „Požeška dolina“ iz Požege predstavu JAMAC, a Dramska skupina KUD-a „Marof“ iz Novog Marofa predstavit će se s predstavom o  predsvadbenim običajima pod nazivom OGLEDI.

Za više razrede osnovnih škola i srednjoškolce Dramski studio DADA kazališne družine Pinklec i Centar za mlade Čakovec ponudit će vrijednu predstavu ZOO! koja progovara o trenutačnim problemima tinejdžera u društvu, a predstava se temelji na iskustvima glumaca Dramskog studija DADA i liječnika školske medicine s područja maloljetničke ovisnosti, zajednički je projekt Dramskog studija DADA KD Pinklec, Centra za mlade – CeZaM Čakovec i Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djece.

Sve festivalske predstave pratit će i vrednovati stručno PROSUDBENO POVJERENSTVO u sastavu: Vesna Tominac Matačić, glumica, Anica Tomić, redateljica i Igor Ružić, kazališni kritičar. Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama bit će dodijeljene festivalske nagrade u 9 kategorija.

I ove se godine ovaj nacionalni Festival s 56-godišnjom tradicijom održava u dva dijela: prvi igra u Pazinu, a drugi dio bit će održan u Vodicama, vikend iza pazinskoga dijela, od 27. do 29. svibnja.

Održavanje 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera pomogli su i podržali: Ministarstvo kulture RH, Grad Pazin, Maistra d.d., Šibensko-kninska županija, Grad Vodice, Turistička zajednica Grada Vodica i Podravka d.d.

ULAZ NA SVE PREDSTAVE JE BESPLATAN.

DOĐITE U PAZINSKI SPOMEN DOM I UŽIVAJTE U BOGATSTVU HRVATSKOG KAZALIŠNOG AMATERIZMA.

FESTIVALSKI PROGRAM S RASPOREDOM SVIH PREDAVANJA

PRONAĐITE U PROGRAMSKOM LETKU U PRILOGU te u nastavku, a dostupan je i na web stranicama organizatora Hrvatskog sabora kulture: http://www.hrsk.hr/ .

– program festivala

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital