Pazinska kobra još jednom smrtonosno ugrizla favorita

Objavljeno: 27. studenoga 2017. u kategoriji

Vjerojatno treneru Maksimira Goranu Gajzleru ni sada nije jasno što mu se dogodilo danas u Pazinu. No, trener Pazinjana Mirko Matika napravio je to već nekolicini prije njega – zabio gol, a onda prepustio protivniku sredinu, oslonio se na, bez dvojbe, najboljeg stopera u Županiji i pobjedio. Pazinka je kao kobra – njezini ugrizi nisu česti, ali su često ‘smrtonosni’.

Krenulo je s jednom lukavom i briljatnom akcijom Pazinjana. Korner je na desnoj strani za Pazinku, Dalibor Vale pristupa lopti, dira je dovoljno da ona napravi jedan kovrtalj i onda poziva Ivana Batela neka ipak on izvede. Igrači Maksimira se u to vrijeme “stišću” u šesnaestercu, a Batel dolazi po loptu i kreće s njom prema šesnaestercu dok se gosti u čudu “prestrojavaju”. Uslijedio je jak udarac kojeg je zaustavila vratnica.

Od 17. minute Pazinka vodi. Korner ponovno s desne strane, ovog puta Vale zaista izvodi, ali ne centrira, nego direktno šutira na prvu vratnicu gdje omaleni vratar gostiju zabija sebi loptu u malu mrežicu. Od tog trenutka Maksimir postaje dominantna momčad na terenu, a Pazinka ima jednu odličnu prigodu kada je Pinčan samo trebao spustiti loptu glavom u prazan gol, ali je prebacio cijeli okvir.

U drugo poluvrijeme Pazinjani kao da nisu izašli. Ali, napravili su to već toliko puta da je suludo to nazivati nikako osim planom igre. Naime, Maksimir je u tih 45 minuta imao, malo je reći, više od igre, ali nisu stvarali izgledne prilike, ponajviše zbog toga što je Toni Pinčan “pokrivao” gdje god bi nastao problem, a dvije lijepe obrane imao je i Denić.

Ipak, dva su bila “zicera” do kraja. Antonio Kurbalić je za goste u 71. minuti zatresao vratnicu, da bi dvije minute kasnije ponovno Vale iz kornera šutirao, vratar Di Ceglie krivo procijenio let lopte, da bi ona stigla do Ibrahimovića kojemu obrana gostiju “čisti” udarac s gol crte.

PAZIN – Gradski stadion – Gledatelja: 100

TREĆA HNL ZAPAD – 17. KOLO – Sudac: Matija Pajvot (Vrbovec)

PAZINKA – MAKSIMIR 1:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Vale 17′

Žuti kartoni: Krajcar (Pazinka) Valković, Jung, Totić, Mohač (Maksimir)

PAZINKA: Denić, Batel, Pinčan, Matika, Gasser, Ivetac, Lepinjica I. (od 76. Re), Ibrahimović, Vale (od 82. Ćosić), Rabar, Krajcar (od 90. Ivetić)

Trener: Mirko Matika

MAKSIMIR: Di Ceglie, Valković, Vukadin, Jung (od 57. Šakić), Žugaj (od 79. Drobnjak), Krznar, Maloku (od 46. Kurbalić), Totić, Puklin, Mohač, Adžić

Trener: Goran Gajzler

 

Izvor: http://www.istrasport.eu

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital