Pazinske udruge potpisale sa Zakladom ugovore o financiranju

Objavljeno: 31. svibnja 2017. u kategoriji

Mjesni odbor Kašćerga, Društvo “Naša djeca “Pazin, Gradska udruga umirovljenika i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina potpisali su danas Ugovore o financiranju projekata dobivenih putem Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva preko Natječaja za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra” koji se financiraju iz Fonda gradova i općina.

Uz predstavnike organizacija civilnog društva potpisivanju su bili prisutni i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan. Krulčić je pritom istaknuo kako je Grad Pazin 2009. godine potpisao Sporazum o partnerstvu Zaklade  i Grada s ciljem aktivnog uključivanja u aktivnosti Zaklade, s naglaskom na odobravanje financijskih potpora projektima organizacija civilnog društva koje djeluju u cilju razvoja lokalne zajednice na području Istarske županije, a u svrhu promicanja razvoja civilnog društva.– U ovih osam godina za područje Grada Pazina dobivena su sredstva za 26 projekata, ukupne vrijednosti oko 263 tisuće kuna, što je puno više nego je Grad uplatio u Fond općina i gradova, na čemu čestitam organizacijama civilnog društva, rekao je Krulčić. Nadovezao se je kako je to plod kontinuiranog informiranja OCD-ova te zajedničkog okruglog stola održanog u veljači u Društvenom centru Veli Jože, gdje je spomenuti natječaj najavljen. Može Glavan je istakla dobru suradnju između Grada i Zaklade, te napomenula kako postoji dobar odaziv pazinskih udruga i drugih OCD-ova. Istakla je kako su ovakvi projekti dobri za edukaciju udruga, budući da su jedinstveni za provođenje.

Dobitnici sredstava predstavili su svoje projekte. Tako je William Hrvatin iz Mjesnog odbora Kašćerga rekao kako će dobivena sredstva od 10.439,28 kuna utrošiti u obnovu fasade tamošnjeg Društvenog doma. Vinko Cerovac iz Gradske udruge umirovljenika naglasio je kako nastavljaju s lani započetim projektom informatičkog opismenjavanja pazinskih umirovljenika, za što postoji veliki interes. Odobreno im je 15.000,00 kuna za projekt “1 2 3 kontinuum” . Lucijan Ujčić i Samanta Grizila Tomišić su rekli kako je Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, u skladu s donošenjem Strategije razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina, prijavila projekt pod nazivom “Mići i zdravi biti”. Projekt se bazira približavanju sporta djeci predškolske dobi, a za njega su dobili 7.059,00 kuna. Paula Jurman iz Društva “Naša djeca” Pazin opisala je kako će obnoviti prostor iza prostorija u Ulici 154. brigade HV te nastaviti s radovima započetim 2015. godine, kako bi boravak za djecu i građane Pazina tamo bio što uređeniji, a među ostalim se planiraju postaviti i cijevi za igranje badmintona i  odbojke.
U završnom dijelu Maja Marić, viša stručna suradnica za proračun i financije Zaklade, u kratkom obraćanju stavila je naglasak na bitnim stvarima vezanim za uspješno provođenje projekta.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital