Pazinski kadeti četvrti na jakom turniru u Zadru

Objavljeno: 19. rujna 2017. u kategoriji

U Zadru na elitnom memorijalnom kadetskom košarkaškom turniru Pazinci su pobijedili Split i osvojili četvrto mjesto od osam ekipa! Zadarski drugoligaš Sonik Puntamika bio je ovaj vikend domaćin jubilarnog dvadesetog memorijalnog turnira ‘Denis Špika’. Na vrlo jakom turniru je sudjelovalo po osam kadetskih i šest juniorskih momčadi.

U juniorskoj konkurenciji Cedevita je u finalu bila bolja od Zadra. Treći je Triglav iz Kranja, slijede Dubrava, Šibenik i Sonik Puntamika. U kadetskoj konkurenciji prva je Cibona, slijede Zadar, Cedevita, Pazin, Split, ABC Zadar, ŠK Dražen Petrović, Sonik Puntamika. 

U kadetskoj konkurenciji trenerski tandem Tanja Ančić-Dario Lukšić poučen lanjskim iskustvom usmjerio je sve snage na prvu utakmicu koja vodi među četiri najbolje momčadi ili usmjerava u donji dom (lani su Pazinjani bili šesti) i rezultat toga je jedan od najvećih uspjeha kluba pobjeda od 79:70 nad ekipom koji je viceprvak Hrvatske i branitelj lanjskog naslova, a seniori kluba su u povijesti bili trostruki europski prvaci.

Umorni nakon par sati Pazinjani su pokleknuli u drugoj utakmici u subotu od pobjednika turnira Cibone koja je svoju utakmicu odigrala dan ranije, te su u nedjelju u utakmici za treće mjesto izgubili od Cedevite.

Nije potrebno posebno istaknuti koja je baza stvaranja ekipe u Pazinu ili u Zagrebu, s napomenom da se u Zagrebu ekipe svake godine dodatno pojačavaju iz klubova iz Hrvatske, ali i Slovenije i Bosne i Hercegovine. Također, pazinski bek Gvido Guštin izabran je u petorku turnira.

 

Pazinskim prijateljima sportskom direktoru Peri Periću, Juri Ružiću i ekipi Sonik Puntamika čestitke na organizaciji turnira. Navedeni turnir u Zadru uvertira je u trinaesti memorijalni turnir Marijan Salamun Salko u Pazinu kada će se od 29.9. do 1.10. uz domaćina ekipa iz Peruge, Cedevita iz Zagreba i beogradska Crvene Zvezde uz brojne reprezentativce pokazati svoje znanje u pazinskoj Školsko gradskoj sportskoj dvorani.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital