Pazinski košarkaši u Puli pobijedili studente

Objavljeno: 21. ožujka 2016. u kategoriji

U prvoj utakmici prvenstva Pazinci su pobijedili Istraune iz Pule s 88-57. Statistički podaci govore da odsutni u domaćim redovima Jodanović, Krivokuća i Dodik u odnosu na prvu utakmicu postigli su ukupno 25 koševa, a Pazinci koji danas nisu bili u sastavu Fonović, Daus, Belina, Petar Ćus, Jakus, Zajc i Erik bili su postigli ukupno 80 koševa.  Relativno dosta izmijenjeni sastav gostiju u odnosu na prvu utakmicu kada nisu igrali Miletić, Hek i Ante Ćus autoritativno je agresivno u obrani i brzom igrom u napadu sa 21 razlike riješio prvu četvrtinu u svoju korist. Uslijedile su u drugoj četvrtini rotacije i već do poluvremena igrali su svi igrači. U trećoj četvrtini vodstvo je povećano na 42 razlike, tako da je posljednja četvrtina bila za najmlađe igrače od kojih je svatko odigrao minimalno deset minuta na utakmici. Najmlađi Gvido Guštin već u prvoj četvrtini odigrao je zrelo i pokazao kao i ostali mladi igrači da upornim treningom ima dosta prostora za daljnje napredovanje u košarci. Posljednju utakmicu sezone Pazinci igraju u Karlovcu i imaju jedini cilj da odigraju bez ikakvih opterećenja, najbolje što znaju sa odličnom, visokom ekipom iz grada na četiri rijeke.

Najava promjene imena

Biti će to posljednja utakmica pod imenom Ghia Staff. Pazinci su imali strpljenja i razumijevanja ali nakon što duže vrijeme nemaju nikakve pomoći odlučili su promijeniti ime kluba.

Istrauni Pula – KK Ghia staff Pazin 60-97 (14-35, 17-19, 12-31, 14-12)

Pula, Dvorana Veli vrh, Gledatelja 50, Suci: Hadžić ( Pula) i Barić ( Novigrad)

KK Istrauni : Milosavljević 23, Kancijanić, Tadić, Kovačević 4, Vitasović 11, Jakšić 2, Kesedžić 2, Gambar 17, Čolo, Adrović.

KK Ghia staff Pazin: Hek 8, Miletić 26, Fabris 24, Jerko Ćus 9, Rogović, Ante Ćus 13, Rilak, Tomac 7, Guštin 6, Levak 4.

 

Mini Košarka u Pazinu

Hrvatski košarkaški savez odao je Pazincima veliko priznanje povjeravanjem organizacije prvog prvenstva Republike Hrvatske u mini košarci regije zapad. Prepoznali su zalaganje pazinskog kluba i posebno terceta Dario Lukšić, Tanja Ančić i Nevio Ferenčić koji su lani izvrsno organizirali prvo prvenstvo Istarske županije i prvo prvenstvo Pazinštine sa šest ekipa u mini košarci. U Pazinu u utorak i srijedu nastupaju mini košarkaši tradicionalno pet ekipa drugoligaša koji godinama sustavno ” na zapadu” rade sa najmlađima (Kastav, Crikvenica, Pula 1981, Stoja i domaćin Pazin) te tri ekipe koje nemaju seniorske ekipe ali svu energiju u svojim klubovima usmjeravaju na rad sa najmlađima (riječki FSV, Poreč i Umag). Očekuju se kvalitetne predstave ovog preduskrsnog loptanja pod obručima igrača rođenih 2005. i mlađi na dva paralelna terena u pazinskoj sportskoj školsko gradskoj dvorani. Najvažnije je da dvorana bude puna igračića, roditelja, djedova i baka, prijatelja, rodbine i da svi veseli i zdravi drugi dan idu svojim kućama.

 

22. 03. 2016.

SKUPINA A

1. KASTAV

2. STOJA

3. FSV

4. POREČ

SKUPINA B

1. PAZIN

2. PULA

3. CRIKVENICA

4. UMAG

RASPORED:

TEREN 1 / TEREN 2

10h KASTAV – POREČ / PAZIN – CRIKVENICA

11,15. STOJA – FSV / PULA – UMAG

12,30 KASTAV – STOJA / PAZIN – UMAG

13,45 FSV – POREČ / PULA – CRIKVENICA

15 KASTAV – FSV / PAZIN – PULA

16,15 STOJA – POREČ / CRIKVENICA – UMAG

 

23. 03. 2016, ZA POREDAK

10 za 7. mjesto

11,15 za 5. mjesto

12,30 za 3. mjesto

13,45 za 1. mjesto

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital