Pokazna košarkaška utakmica u sportskim invalidskim kolicima // subota 28.04.

Objavljeno: 8. svibnja 2018. u kategoriji

U subotu 28.04. u ŠGSD s početkom u 10 h održat će se pokazna košarkaška utakmica, osoba u invalidskim kolicima u organizaciji DTI PAZIN. “Cilj ovog događaja je približiti košarku u kolicima lokalnom stanovništvu, a plan društva tjelesnih invalida Pazin u bliskoj budućnosti osnovati i vlastiti klub. U tijeku je i osnivanje košarkaškog kluba za osobe u invalidskim kolicima

Naime, u Istri ne postoji klub u sklopu kojega bi zainteresirani sportaši ili rekreativci u kolicima mogli trenirati košarku, već se na treninge odlazi u Košarkaški klub Kostrena. Stoga je u Pazinu pokrenuta inicijativa osnivanja vlastitog kluba. U klub će se primati članovi iz cijele Istre. Važno je imati dobru volju i želju za radom jer su planovi osnivatelja ozbiljni i veliki.

Uvertira u osnivanje kluba je subotnja pokazna utakmica s početkom u 10 sati u pazinskoj Školsko – gradskoj sportskoj dvorani. Pravila košarke u invalidskim kolicima zapravo su vrlo slična onima u standardnoj košarci.

Na gostovanje dolazi iskusni Košarkaški klub iz Kostrene koji iza sebe već ima zapažene rezultate u okviru košarkaških natjecanja sportaša u invalidskim kolicima.

U administrativnom i institucionalnom radu Društvu tjelesnih invalida pomaže Grad Pazin, pazinsko društvo za upravljanje i održavanje sportskih građevina te Zajednica sportskih udruga.

Svi koji žele upoznati svijet košarke iz drukčije perspektive pozvani su u subotu u novu pazinsku sportsku dvoranu na pokaznu utakmicu košarkaša u sportskim invalidskim kolicima.”

Izvor: www.tvistra.hr

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital