Posljednje novosti s juniorskog boćarskog prvenstva Hrvatske

Objavljeno: 24. srpnja 2015. u kategoriji

Dajan Jurman, mladi boćar Trio Pazina, osvojio je 4. mjesto i brončanu medalju u bližanju i izbijanju u krug, prvoj disciplini odigranoj na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se od 22. do 26. srpnja igra na pazinskom boćalištu Pod lipom i u gradskoj boćarskoj dvorani.

Jurmana je nakon tri startne pobjede, između ostalog i nad klupskim kolegom Petrom Guštinom u 1. kolu natjecanja po skupinama, u polufinalu zaustavio Zvonimir Maras, član Svetoj Jakova iz Jadranova, a u susretu za 3. mjesto i Ivan Čorić iz omiških Naklica. Prvo odličje sa juniorskih državnih prvenstava za mladog Jurmana je veliki uspjeh s obzirom da je po dobnom uzratu još uvijek kadet. Zanimljivo je da je Jurman jedini na prvenstvu, još u natjecanju po skupinama, uspio pobjediti kasnije prvaka Hrvatske Alena Dretvića iz Lovrana.

Od ostalih istarskih boćara Patrik Šestan, član Oldera iz Cerovlja je stigao do četvrtfinala u kojem ga je sa svega puntom razlike eliminirao Dretvić, dok su Guštin, te još dvojica kadeta koja su se hrabro suprostavila najboljim hrvatskim juniorima, Domagoj Josip Kubaj iz labinskog Rudara i Filip Matijašić iz Trio Pazina završili sa svojim nastupom u krugovima u natjecanju po skupinama.

U srijedu, 22. srpnja navečer je na boćalištu Pod lipom održano i svečano otvorenje prvenstva na kojem se natječu mladi boćari iz šest morskih županija, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske i domaćina Istarske.

Okupljenima su se prigodnim riječima obratili i prvenstvo otvorili pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica i predsjednik Istarskog boćarskog saveza Franko Buda.

Prvenstvo je nastavljeno u četvrtak, 23. srpnja natjecanjem u parovima.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital