Predstavljen program obilježavanja blagdana Rim u Pazinu

Objavljeno: 30. srpnja 2015. u kategoriji

Danas, 30.07.2015. godine održana je konferencija za medije na kojoj je u Maloj vijećnici Grada Pazina predstavljen program obilježavanja tradicionalnog blagdana Rim koji se održava u subotu, 01.08.2015.godine na glavnom gradskom trgu u Pazinu.

Program su predstavili: Ranka Šepić – savjetnica za vođenje projekata i manifestacija, i Armando Lušetić – Glavni tajnik Zajednice Sportskih udruga Grada Pazina.

Ranka Šepić predstavila je kulturno zabavni program proslave koji započinje u 18:30 sati koncertom Limene glazbe Pazin i njihovih gostiju – glazbe iz Svetog Lovreča i iz Vižinade.

Ove godine posebno se pozdravlja inicijativa LAG-a Središnja Istra za zaštitu Pazinskog cukerančića te će u sklopu inicijative u subotu u vremenu od 19 do 21 sat posjetitelji moći kušati Pazinske cukerančiće na štandu, ali i ispuniti anketu o načinu pripreme cukerančića koja je dio istraživanja u sklopu inicijative za zaštitu tradicionalne recepture kao nematerijalne kulturne baštine pri Ministarstvu kulture.

Nadalje, u sklopu programa svoj nastup imati će etno skupina Šćike koji će započeti u 20 sati a nakon njih, u 21 sat nastupit će mladi pjevači s festivala Mali veliki mikrofon.

U 22 sata započinje nastup Alfa time banda koji će se do ranih jutarnjih sati izmjenjivati sa glavnom zvijezdom večeri – grupom Colonia.

Predviđeno trajanje programa je do 04 sata ujutro a zabavni će program pratiti bogata ugostiteljska ponuda. Također, lokalni ugostitelji uključuju se u proslavu Rima organizacijom najrazličitijih alternativnih glazbenih programa u svojim objektima kako bi ponuda bila što raznovrsnija.

Armando Lušetić predstavio je sportski program koji je započeo već prošli vikend natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak na barama u Cerovlju.

Od 30.07. pa do 01.08. na igralištu osnovne škole održavat će se humanitarni malonogometni turnir na kojemu se natječe 16 ekipa, a u petak 31.07. na terenima Istarskih cesta u Rogovićima Revijalni malonogometni turnir na kojemu uz predstavnike Grada Pazina, radio Istre, predstavnika pravosuđa i čelnika policije po prvi puta sudjeluju i predstavnici okolnih općina.

Međunarodni boćarski turnir u parovima (muški i ženski) – Velika nagrada Pazina Kompakt kup održat će se u boćarskoj dvorani od 31.7. do 02.08. dok će se na sam blagdan Rima u Spomen domu održati stolnoteniski turnir.

Ranka Šepić upoznala je prisutne sa posebnom regulacijom prometa:

– za sav promet zatvorit će se Trg Slobode, ulica 25. rujna, ulica Dinka Trinajstića i ulica Narodnog doma s preusmjerenjem u ulicu Joakima Rakovca (ili na parkiralište na stadionu),
– parkiralište za posjetitelje će biti osigurano na više lokacija u rubnim dijelovima grada: na terenu uz stanicu za tehnički pregled, iza srednje škole i oko nove sportske dvorane, u kompleksu bivše vojarne, iza autobusnog kolodvora, a posebno za Rim u večernjim satima otvaraju se mjesta za parkiranje u Šetalištu Pazinske gimnazije gradskom stadionu uz posebnu regulaciju.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital