Prijem boćara povodom osvajanja medalja na Svjetskom prvenstvu u Kini

Objavljeno: 13. studenoga 2018. u kategoriji

 

U Jianxingu u Kini od 23. do 28. listopada 2018. godine održalo se Svjetsko prvenstvo za seniorke, za mlađe seniore do 23 godine i za juniore do 18 godina. Hrvatske reprezentativke i reprezentativci osvojili su dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje. Tim povodom je u petak, 09. studenog 2018 godine, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić sa suradnicima ugostio  osvajače medalja i predstavnike BK Pazin u maloj vijećnici Grada Pazina. Gradonačelnik Krulčić je čestitao boćarima na uspjehu, te im zaželio još mnogo ovakvih rezultata, uz poruku da će se kroz njihove nastupe diljem svijeta promicati i Grad Pazin.

Tanja Grubiša koja je u disciplini par klasično, sa Nives Jelovica, osvojila 3. mjesto, te su poražene tek u polufinalu od jakog francuskog para, istog para koje su one pobijedile na prošlom europskom prvenstvu, sa kojeg su se vratile sa tri medalje. Ovo je prva medalja u ženskom boćanju sa Svjetskog prvenstva. Filip Matijašić, također je u disciplini par klasično, sa Lukom Gašparom osvojio 2. mjesto. Dvojac je prvotno u polufinalu savladao srpsku kombinaciju Kovačević-Tot 12:9, da bi potom u finalu nakon sjajne borbe bili poraženi od odličnog talijanskog para 7:6. U tom su susretu odlučile sitnice i talijanski boćar, koji je nakon isteka vremena pogodio bulina čime je poništio igru i donio zlato sebi i suigraču u trenutku kada su bili praktički u izgubljenoj situaciji. Gradonačelnik je uputio čestitke i Alenu Guštinu koji nije mogao prisustvovati prijemu, a koji je u paru sa Nenadom Tadićem, osvojio broncu na Europskom prvenstvu koji se održao od 27. do 30. rujna 2018. godine u talijanskom Alessiju. Guštin i Tadić su u parovima u četvrtfinalu sa glatkih 13:0 pobijedili Estonce Artia Lindvesta i Sandera Tiksa, ali su potom polufinale izgubili od aktualnih svjetskih i bivših europskih prvaka, slovenaca Davora Janžića i nekadašnjeg Guštinovog klupskog suigrača Jure Kozjeka.

Prijemu su prisustvovali i Lucijan Ujčić, predsjednik BK Pazin, Željko Geržinić, član BK Pazin, Valter Ivančić, trener u BK Pazin, Luka Marcan, tajnik BK Pazin, Patrick Rabar, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina te Davor Sloković, predsjednika Gradskog vijeća Grada Pazina.

Osvajači medalja podijelili su svoje dojmove o Kini, te istakli da im je bilo naporno zbog vremenske razlike, ali i da im je ovo bilo predivno novo iskustvo.  Gradonačelnik  Krulčić uručio je prigodne poklone.

Popis medalje Hrvatskih reprezentativaca sa SP u Kini:

Zlatni:

– Marin Ćubela i Mateo Načinović (U-23) – štafetno izbijanje

– Karlo Šaban (U-18) – pojedinačno klasično

Srebrne medalje osvojili su:

– Carrolina Bajrić – bližanje i izbijanje u krug

– Luka Gašpar (U-18) – bližanje i izbijanje u krug

– Luka Gašpar i Filip Matijašić (U-18) – par klasično

Brončane medalje za:

– Marin Ćubela (U-23) – brzinsko izbijanje

– Tanja Grubiša i Nives Jelovica – par klasično

– Carrolina Bajrić i Mateo Načinović – mješovita štafeta

Medalje sa EP U Alessiju:

Zlatni:

– Pero Ćubela – precizno izbijanje

Brončani:

– Alen Guštin i Nenad Tadić – parovi

– Darijan Živolić i Marino Miličević – štafetno izbijane

– Marino Miličević – brzinsko izbijanje

– Pero Ćubela – pojedinačno klasično

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital