Prva HBL – 6. kolo

Objavljeno: 14. studenoga 2017. u kategoriji

Rutinske domaće pobjede Pule i Pazina, te gostujući poraz Istre Poreč koja je iz ruku ispustila veliku prednost, učinak je istarskih klubova u 6. kolu Prve HBL.

Puljani su do druge ovosezonske pobjede stigli savladavši u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda Mariniće 20:6 u susretu u kojem je nakon preciznog izbijanja, bez obzira na vodstvo domaćina 10:6, pitanje pobjednika još bilo otvoreno, ali su pulski boćari do kraja dobili sve igre i zasluženo slavili uvjerljivu pobjedu. Suad Zemunović i mladi Luka Faraguna sudjelovali su u redovima domaćina u osvajanju maksimalnih šest poena, a valja izdvojiti i odlične nastupe Puljana u obje discipline krugova.

Dvije pobjede u srazu s Marinićima – Mario Percan, Pula dvije pobjede u srazu s Marinićima – Mario Percan, Pula

 Još lakši posao imali su Pazinjani u svojoj dvorani Boćarskog centra “Aleksandar Anzur” koji su uvjerljivim slavljem 22:4 nad fenjerašem Podhumom, koji još ni boda nije osvojio, prekinuli mini negativan niz od dva poraza. Pitanja pobjednika bilo je riješeno već nakon preciznog izbijanja kada su domaćini vodili s nedostižnih 14:2. Najučinkovitiji je, što je već postalo uobičajeno, u pazinskim redovima bio mladi Vedran Glavić sa maksimalnih šest osvojenih poena. No, dobitak ovog susreta za Pazinjanje je što je voditelj Roberto Jurman mogao koristiti usluge svih 12 igrača i dati priliku brojnim domaćim mladićima, od kojih valja izdvojiti izvrstan nastup Filipa Matijašića i Dajana Jurmana u krugovima u paru.

Porečani su na splitskim Gripama protiv dugopoljskog Sokola nakon prvog brzinskog izbijanja vodili 8:2, a nakon preciznog izbijanja 10:4, ali je to bilo sve što su napravili u tom susretu jer su domaćini do kraja dobili svih pet igara i slavili pobjedu 16:10. Joško Mardešić sa odlična 43 pogotka u brzinskom izbijanju, te Nenad Tadić s vrlo dobra 23 punta u preciznom izbijanju, osvojili su po četiri poena za gostujuću momčad, sveukupno nedovoljno ni za bod.

U sljedećem kolu Istra Poreč ugošćuje ove sezone vrlo dobru Biston Brelu iz Baške Vode, dok će ostala dva istarska prvoligaša na put preko Učke. Pazin ide na najteže moguće gostovanje, u “dvorište” lidera i aktualnog prvaka Hrvatske, zagrebačkog Zrinjevca, dok se Pula nada prve gostujuće bodove osvojiti u Sinju protiv omiške Gorčine.

 

Izvor. www.bocanje-ibs.hr

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital