Prvenstvo Hrvatske u boćanju

Objavljeno: 12. prosinca 2016. u kategoriji

U Istri su u subotu i nedjelju, 10. i 11. prosinca 2016. godine odigrana dva seniorska prvenstva Hrvatske po disciplinama na kojima su istarski boćari osvojili tri medalje, jednu zlatnu i dvije brončane.
Valter Ivančić i Marino Križmanić, prvotimci prvoligaša Pazina, osvojili su naslov državnih prvaka u parovima na prvenstvu glavnina kojeg je odigrana u dvorani pazinskog Boćarskog centra “Aleksandar Anzur”, dok je za prvi dio natjecanja po skupinama korištena i buzetska boćarska dvorana u Kozarima.

Ivančić i Križmanić su u finalu pobijedili najugodnije iznenađenje prvenstva, Paula Flega i Ivana Barišića iz Marinića, dok su u susretu za 3. mjesto prošlogodišnji prvaci i hrvatski reprezentativci Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek iz zagrebačkog Zrinjevca savladali Matea Načinovića i Davora Jelovicu iz riječkog Vargona.
Na prvenstvu Hrvatske u preciznom izbijanju, održanom u boćarskoj dvorani u Svetoj Mariji na Krasu kraj Umaga, 3. i 4. mjesto, odnosno brončane medalje osvojili su Milovan Rabar iz Ladića sa 12 i Manuel Šorgo iz Umaga sa 10 punata u finalnoj seriji. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je Čepljan Mateo Načinović iz riječkog Vargona sa 24 punta u finalnoj, a viceprvaka najugodnije iznenađenje prvenstva, Šime Klanac član zadarskih Crvenih kuća, sa 17 punata u finalnoj seriji.
Osvajači medalja u preciznom izbijanju – (slijeva) Manuel Šorgo, Milovan Rabar, Šime Klanac i Mateo Načinović

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital