PRVENSTVO HRVATSKE U MINI KOŠARCI U9 I U11 DJEVOJČICE

Objavljeno: 21. ožujka 2019. u kategoriji

U Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, drugi dan turnira Prvenstva Hrvatske u Mini košarci – Turnir Regije Zapad bio je ispunjen utakmicama najmlađeg uzrasta U9 i utakma U11 uzrasta za djevojčice.

Košarkaški klub Oliva iz Vodnjana pobjednik je u kategoriji U9, ispred domaćina KK Pazina i KK Rovinja. Za većinu malih košarkaša to je bilo prvo natjecateljsko iskustvo i u svakoj utakmici dali su sve od sebe da nadjačaju svoje vršnjake. KK Oliva pokazala je najviše, te je čvrstom obranom nadjačala svoje suparnike i zasluženo osvojila prvo mjesto. Dvije prvo plasirane ekipe – KK Oliva i KK Pazin plasirale su se na završnicu Prvenstva Hrvatske.

KK FSV Rijeka pobjednik je u kategoriji U11 djevojčice s dvije uvjerljive pobjede protiv KK Gospića i KK Rovinja. Djevojčice KK Gospića ostvarile su pobjedu protiv vršnjakinja iz Rovinja čime su zauzele drugo mjesto na turniru i zajedno s KK FSV osigurale su plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske.

Utakmice su odigrane uz bučnu podršku s tribina pazinske dvorane, a sudili su Afrić, Pavelić i Baća. Sve ekipe dobile su od organizatora lijepe pehare u trajno vlasništvo, dok su igrači/ce i treneri ekipa nagrađeni medaljama Hrvatskog košarkaškog saveza.

Domaćin turnira KK Pazin bio je nosilac tehničke organizacije dvodnevnog turnira, a kao i uvijek grad Pazin pružio je gostoprimstvo svim dragim gostima iz košarkaškog sporta, te se svi vesele i slijedećim košarkaškim druženjima u lijepoj Školsko-gradskoj sportskoj dvorani.

Sve pohvale zaslužuje i Hrvatski košarkaški savez koji provodi projekt Mini košarke u suradnji s FIBA-om u svrhu popularizacije Mini košarke kod djece rane školske dobi s ciljem povećanja broja aktivne djece u košarkaškim klubovima diljem Hrvatske
KONAČNI POREDAK:

U9
1. KK OLIVA VODNJAN
2. KK PAZIN
3. KK ROVINJ

U11 DJEVOJČICE
1. FSV RIJEKA
2. KK GOSPIĆ
3. KK ROVINJ

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital