Rezultati Memorijalnog turnira Salamun Salko

Objavljeno: 13. listopada 2015. u kategoriji

Nakon tri dana i odigranih šest utakmica BC Benettonbasket Treviso sa šest reprezentativaca Italije u rosteru (Mattteo Mana, Federico Martin, Eric Visentin, Matteo Bolcato, Alessandro Vendramin, Rocco Matteotti) uvjerljivo je i snažno osvojio prvo mjesto. Igra se temeljila na agresivnoj obrani po cijelom terenu u obrani i brzom protoku lopte u napadu, kada su pogotovo drugog i trećeg dana dana jednostavno samljeli protivnike.

Drugoplasirana Cedevita sjajan je posao obavila drugog dana kada je odličnom igrom pobijedila sarajevski KK Koš sa 59-48 koja se razlika u trokutu sa Sarajlijama i domaćinima na kraju pokazala odlučujućom sa “plus 4” u korist Cedevite! Trećeplasirani KK Koš u svojim redovima imao je 203 cm visokog Islamovića i playa Selimovića. Nakon odličnog otpora prvog dana Benettonbasketu i vodstva prvih 25 minuta i poraza od 23 razlike na kraju, te poraza od Cedevite drugog dana sa 11 razlike u zadnjoj utakmici turnira pobijedili su domaćine rezultatom 74-64. Do kraja utakmice bilo je 11 sekundi i bili su posljednji da bi sa dva pogođena slobodna bacanja na kraju u međusobnoj trokut koš razlici sa “minus 1” došli do trećeg mjesta.
Domaćini su prvog dana pobijedili Cedevitu sa sedam razlike i time i više nego u potpunosti pokazali se u pravom svjetlu (iako su dobar dio utakmice imali 15 razlike). Nakon uvjerljivog poraza drugog dana od atletskog BC Beneton basketa trećeg dana sa KK Koš dobrim djelom utakmice bili su na “minus 3” koje im je u trokutu osiguravalo drugo mjesto. Na kraju sa minus 3 u međusobnoj koš razlici bili su četvrti. Međutim ekipa trenera Darija Lukšića, Nevija Ferenčića i Tanje Ančić napravila je sjajan posao za što zaslužuje velike pohvale. Najbolji igrač turnira je spomenuti Alessandro Vendramin, a najbolji domaći igrač je borac velikog srca za kojega nema izgubljene lopte Ivan Asić.
Treba napomenuti da je drugog dana turnira tradicionalno obavljen posjet i položeno cvijeće na grob Marijana Salamuna Salka. Medalje ekipama podijelili su instruktor HKS-a Boris Sinković, gradonačelnik grada Pazina Renato Krulčić i predsjednik KK Ghia staff Pazin Neven Ćus.
Rezultati:
KK Ghia staff Pazin – KK Cedevita 66 -59
BC Benettonbasket Treviso – KK Koš 74-51
KK Ghia staff Pazin- BC Benettonbasket Treviso 27-86
KK Cedevita – KK Koš 59-48
KK Ghia staff Pazin – KK Koš 64-74
KK Cedevita – BC Benettonbasket Treviso 41-110

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital