Seniorska reprezentacija Hrvatske

Objavljeno: 21. srpnja 2017. u kategoriji

Milan Celija, izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske odredio je spisak od devet kandidata koji konkuriraju za ovogodišnje reprezentativne akcije.

Na spisku izbornika Celije su dvojica boćara istarskih klubova, Darijan Živolić (Pula) i Alen Guštin (Pazin) uz još jednog Istranina, Porečana Marka Beakovića koji trenutno boćarski kruh zarađuje u Italiji.

Pored navedene trojice Celija ove godine računa i na još dvojicu boćara koji su prošle sezone igrali u Italiji, Lea Brnića i Marina Milićevića, zatim trojicu prvotimaca aktualnog prvaka Hrvatske, zagrebačkog Zrinjevca, Tomislava Kolobarića, te braću Peru i Marina Ćubelu, odnosno na mladog brzinca riječkog Vargona Brunu Kraljića.

Najzanimljiviji je povratak u krug reprezentativnih kandidata nekadašnjeg svjetskog prvaka u bližanju i izbijanju u krug, iskusnog Guština kojeg na velikim službenim međunarodnim natjecanjima nije bilo 11 godina, od EP u Rijeci 2006. godine. Beaković je zadnji puta u reprezentativnom dresu nastupio na SP u talijanskom Feltreu 2011., a nekadašnji svjetski prvak u štafetnom izbijanju Živolić 2014. na EP u Kopru.

Celiji će ove godine kao trener reprezentacije u radu pomagati Markica Dodig, europski (precizno izbijanje) i trostruki svjetski prvak (dva puta precizno izbijanje i jednom bližanje i izbijanje u krug).

Reprezentativci će se prvi puta okupiti 31. srpnja i 1. kolovoza u Pazinu, drugo okupljanje biti će 18. i 19. kolovoza na otoku Pagu ili u Metkoviću, nakon čega im od 20. do 22. kolovoza slijedi nastup na tradicionalnom petoboju nacije “Aleksandar Anzur – Alphonse Lagier Bruno” u Crnoj Gori. Novo okupljanje predviđeno je 11. i 12. rujna u Rijeci, a glavno ovogodišnje natjecanje koje ih očekuje je SP od 17. do 24. rujna u marokanskoj Casablanci.

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital