Sigurnost u prometu mladih vozača – karting manifestacija

Objavljeno: 21. lipnja 2017. u kategoriji

Nedjelju, 18.06.2017. godine, u središtu Pazina, u ulici Joakima Rakovca od Šetališta Pazinske gimnazije do raskrižja ulice Soline, uz Spomen dom, održala se vožnja kartingaša pod nazivom “Sigurnost u prometu mladih vozača”. Manifestaciju je organizirao AMK No limits – Istra Pazin s ciljem promicanja auto-moto sporta, ali i obučavanja mladih vozača u sigurnoj vožnji. Vedran Šćulac, predsjednik AMK-a, rekao je kako im je namjera bila da djecu i mlade izvuku na ulicu, da se barem na jedan dan maknu od računalnih igrica i mobitela te iskušaju uzbuđenja koja nudi auto-moto sport.

Njihov klub koji se natječe u Prvenstvu Hrvatske u kartingu ima sedam članova, a najuspješniji su Alex Šćulac i Noel Štelko. Klub raspolaže s dva kartinga, ali pozivaju i druge da im se pridruže, pa i sa svojim kartingom, kaže Šćulac, dodajući da se vozilo može nabaviti za tisuću eura naviše. Zadovoljan je promotivnim vožnjama i zanimanjem posjetitelja, ali ne i potporama, pogotovo financijskima auto-moto sportu. Samo za sve potrebne dozvole za održavanje promotivnih vožnji trebalo mu je jako puno vremena.

 

U promotivnim vožnjama “Sigurnost u prometu mladih vozača” sudjelovali su mladi natjecatelji Alex Šćulac i Noel Štelko. Aleksu, koji živi u Bravarima, 12 je godina i upravo je završio sedmi razred osnovne škole u Trvižu. Karting je počeo voziti u prvom razredu, dosad se najviše natjecao u Taru, a priprema se za skoro Prvenstvo Hrvatske u Virovitici. U kartingu, kaže, najviše voli kada se razjuri po ravnici i onda pred zavojem koči. Noel Štelko također živi u Bravarima, ima sedam godina i tek je završio prvi razred osnovne škole u Karojbi. Karting vozi godinu dana, a najviše voli driftati u zavojima. Obojica pozivaju vršnjake da sjednu u karting i dožive uzbuđenja koje pruža ovo malo, ali brzo vozilo.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital