Središnji državni ured za šport poziva sve nacionalne saveze i krovna udruženja na pridržavanje preporuka HZJZ

Objavljeno: 23. lipnja 2020. u kategoriji

Hrvatski šport, kao i cijelo naše društvo, 2020. godinu pamtit će po pandemiji koronavirusa koja, na našu žalost, još uvijek traje i neizvjesno je kada će završiti.
U proteklih nekoliko mjeseci Središnji državni ured za šport učinio je sve potrebne korake kako bi se negativne posljedice smanjile koliko god je to moguće i zajedničkim djelovanjem uspjeli smo se nositi sa svim nedaćama koje je ova pandemija donijela.
Ovim putem, želimo vam zahvaliti na svim postupcima i naporima koje ste do sada uložili kako bi se šport nakon dugačke stanke vratio u normalno djelovanje, međutim kao što smo na početku istaknuli, pandemija još uvijek traje i odgovorno ponašanje svakog pojedinca i dalje je nužno potrebno.
Zato još jednom naglašavamo kako se u svim športskim aktivnostima, od treninga i natjecanja športašica i športaša, pa do gledateljstva na tribinama, potrebno pridržavati preporuka koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Podsjećamo da su aktualne preporuke kojih se nužno pridržavati Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva te  Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima uz prisutnost gledateljstva koje se mogu naći na internetskim stranicama Središnjeg državnog ureda za šport (www.sdus.gov.hr) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr).
Najnoviji podaci o rastu broja zaraženih upozoravaju nas koliko je potrebno biti odgovoran te vas još jednom pozivamo da se svi zajedno pridržavamo donesenih preporuka kako bismo sačuvali zdravlje svakog pojedinca te kako bi naš šport uskoro uistinu mogao prodisati punim plućima.

https://sdus.gov.hr/vijesti/sredisnji-drzavni-ured-za-sport-poziva-sve-nacionalne-saveze-i-krovna-udruzenja-na-pridrzavanje-preporuka-hzjz/1290

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital