Svečano otvoreno pomoćno nogometno igralište

Objavljeno: 11. svibnja 2021. u kategoriji

Projekt pomoćnog nogometnog igrališta od strateške je vrijednosti za Grad Pazin, Pazin sport d.o.o., sportske udruge, sve korisnike i građane koji već koriste sportske sadržaje Grada kao i sve buduće korisnike, započeo je svoje obraćanje prisutnima gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Tomislav Družak istaknuo je zadovoljstvo svakom novom izgrađenom sportskom infrastrukturom, jer se na taj način potiče bavljenje sportom svakog pojedinca. Istaknuo je kako je kroz javne pozive Ministarstvo turizma i sporta u 2021. godini financiralo građevinske zahvate i opremanje 43 sportska projekta u vrijednosti od preko 15 miliona kuna. Izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta bitno će doprinijeti  razvoju vrhunskog sporta i povećati uključenost mladih u organizirane oblike sporta, zaključio je državni tajnik.

Kako bi omogućili nastavak ostvarivanja zapaženih sportskih uspjeha pazinskih sportaša, projekt pomoćnog nogometnog igrališta priveden je kraju. Predmetno područje planira se koristiti kao sportsko – rekreacijska zona za pedagoške sportske programe obližnje osnovne i srednje škole te za rekreacijske gradske sportske programe uključujući lokalna, regionalna i nacionalna sportska natjecanja. Sagrađeno uz postojeći Gradski stadion, uz završnu oblogu od umjetne trave, Grad Pazin sada nudi pogodnosti za igranje nogometa u svim vremenskim uvjetima. Sva oprema koja će se koristit na novoizgrađenom pomoćnom igralištu projektirana je i predviđena na način da udovoljava standardima HNS-a i UEFA-e.

Za izgradnju i opremanje pomoćnog nogometnog igrališta osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 3,5 miliona kuna, te je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta, Nogometni savez županije Istarske te Grad Pazin posredstvom  Pazin sport d.o.o.

Darko Raić Sudar, predsjednik Nogometnog saveza Županije Istarske, istaknuo je važnost ovakve infrastrukture za Nogometni klub Pazinska Pazin.

Izgradnja nove infrastrukture doprinosi boljoj kvaliteti i raznovrsnosti nogometnih treninga i provođenja sportskih programa, te se time ostvaruje i veća ponuda nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, razvoju i unapređenju tjelesnog zdravlja kod djece, što će u budućnosti donijeti boljoj ukupnoj slici zdravlja stanovništva, istaknuo je Krulčić.

Krulčić se u svom kratkom obraćanju zahvalio izvođaču radova, nadzoru i svim donatorima uz čiju pomoć je pomoćno nogometno igralište poprimilo konačni oblik i namjenu.

Grad Pazin nastavlja s ulaganjem u sport i sportsku infrastrukturu, sport je više od samog natjecanja te bitno utječe na razvoj pojedine lokalne sredine, on je način života koji građanima omogućava bolje zdravlje i bolju kvalitetu života, zaključio je Krulčić.

Pazin, 10.5.2021.

POMOĆNO NOGOMETNO IGRALIŠTE PPP 6.5. (1)

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital