Tiso i Divina osvajači ovogodišnjeg međunarodnog boćarskog spektakla u Pazinu

Objavljeno: 7. kolovoza 2017. u kategoriji

Talijani Diego Divina i Sergio Tiso, boćari talijanskog prvoligaša Canova iz Trenta, pobjednici su 9. Velike nagrade Pazina – Kompakt kupa, jednog od najvećih i najznačajnijih međunarodnih turnira u parovima u Hrvatskoj i zemljama okruženja iz službenog kalendara FIB-e na kojem se, u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina, ove godine natjecalo 87 parova, odnosno 174 boćarice i boćara iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

U finalu odigranom u pazinskom Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” Divina i Tiso su sa 9:5 pobijedili slovenski par kojeg su činili najtrofejniji boćar na turniru, trostruki svjetski i četverostruki europski prvak, Davor Janžič i mladi, 17-godišnji Nik Švara, aktualni juniorski svjetski prvak u parovima.

U susretu za 3. mjesto su pak hrvatski reprezentativci, braća Pero i Marin Ćubela (Zrinjevac, Zagreb) sa uvjerljivih 13:2 savladali svog reprezentativnog kolegu Bruna Kraljića (Vargon, Rijeka) i Zorana Cuculića (Marinići).

Od istarskih boćara najdalje je na turniru stigao Alen Guštin (Pazin) koji je igrao u paru sa svojim nekadašnjim klupskim kolegom iz Trio Buzeta, ponajboljim svjetskim boćarom današnjice, aktualnim i trostrukim uzastopnim svjetskim prvakom Jurom Kozjekom. Guštin i Kozjek su stigli do četvrtfinala u kojem su ih sa tijesnih 9:8 pobijedili kasniji finalisti turnira Janžič i Švara.

Na turniru se i ove godine, pored niz poznatih i manje poznatih majstora boćara, natjecalo i niz velikih imena iz svijeta boćanja, između ostalih čak deset aktualnih ili bivših svjetskih i europskih prvaka.

Kompletne rezultate turnira možete pogledati ovdje:  VN PAZINA REZULTATI

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital