Tradicionalni ljetni kamp IBS-a u Poreču

Objavljeno: 28. kolovoza 2017. u kategoriji

Hvalevrijedna tradicija koju je Istarski boćarski savez utemeljio prije dva i pol desetljeća nastavila se i ove godine u drugoj polovici kolovoza.

Ljetni boćarski kamp za mlade koji se upravo ovoga tjedna (21. do 26. kolovoza 2017.) održava u Poreču i ove je godine okupio 18 mladih boćarica i boćara iz većeg dijela Istre željnih uz druženje, kupanje i ostale ljetne radosti, dio ljeta provesti usvajajući nova i usavršavajući svoja dosadašnja boćarska znanja.

U pretežnoj skupini dječaka dobnog uzrasta od devet do 15 godine ove su godine čak četiri djevojčice. I ove godine, kao nagrada za ostvarene rezultate, u radu kampa besplatno sudjeluje i troje najboljih iz ovogodišnje serije natjecanja pod nazivom Boćajmo u školi koje IBS provodi u cilju popularizacije boćanja kod najmlađih, Emily Brajković, Antonija Pastorčić i Roko Jukić.

Boćarsko znanje polaznika kampa vrlo je raznoliko, pa tako među polaznicima ima i potpunih početnika, ali i osvajača medalja na kadetskim prvenstvima Hrvatske. I ove je godine interes za uključivanje u kamp uvelike nadmašio njegove kapacitete i mogućnosti, pogotovo interes mladih s Labinštine, što je posljedica četverogodišnjeg projekta Boćajmo u školi. Stoga je desetak zainteresiranih djevojčica i dječaka i ove godine ostalo “na čekanju” u nadi da će se dogodine i za njih naći mjesta u kampu.

Mladi u kampu IBS-a i ove godine zaista imaju od koga usvojiti nova boćarska znanja. Glavni instruktor u kampu je naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, školovani trener boćanja Valter Ivančić, aktivni prvoligaški boćar Pazina, a u prvom dijelu kampa s mladim je istarskim boćarima radio i Čedo Vukelić, izbornih hrvatske juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske, sigurno najveći boćarski autoritet za rad s mladima u Hrvatskoj. Ove se godine kao trener u rad kampa prvi puta uključio i Goran Krota jedan od najzaslužnijih za kvalitetno organiziran rad s mladim boćarima na području boćarskog središta Buzet.

Aktivnosti kampa odvijaju  se na boćalištu SC Albatros. Polaznici su tradicionalno smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osoblja kao i već godinama unazad IBS može uputiti samo riječi hvale.

Osim rada na boćarskoj tehnici bližanja i izbijanja tijekom boravka u kampu mladi polaznici imaju sasvim dovoljno vremena i za razonodu, kupanje u hotelskom bazenu.

 

Više na : http://www.bocanje-ibs.hr/?idclanka=1199

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital